idezojelek

Frusztráció, agresszió és tudatlanság a baloldalon

Károlyi-Mihály- és Kun Béla-imitátorok beszéltek mérhetetlen ostobaságokat az ellenzéki térfélen október 23-án.

Kis Ferenc avatarja
Kis Ferenc
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

A mai baloldal, tudatosan vagy ösztönösen, de az első világháború utáni elődeit idézi. Amit évek óta a magyar parlament ellenzéki padsoraiban látunk, hallunk és az utcai tüntetéseken tapasztalunk, az erősen emlékeztet a múlt század eleji polgári radikális, szociáldemokrata és kommunista aktivisták legrosszabb formájára. Igaz, hogy akkoriban egy arisztokrata származású „vezért” használtak ostrombaknak gróf Károlyi Mihály személyében a magyar társadalom szétzilálásában érdekelt „forradalmárok”, mert akkor ő volt a megfelelő erre a szerepre. Ahogy Herczeg Ferenc a grófról írott portréjában szellemesen megjegyezte,

Károlyi leszármazottja maradt „a rendi Magyarország ama falánk urainak, akik állandóan a nemzet vérző testében tartották karmaikat, és akik századokkal ezelőtt csak azért hozták az országra a törököt és a tatárt, mert az ő idejükben még nem volt bolsevizmus”.

Ma ugyan nem az akkori bolsevizmust hozzák a nyakunkra, de a mutáns verzió sem sokkal jobb, hiszen az alapvetései ugyanazok, mint amit a Világ proletárjai, egyesüljetek! jelmondat hívei vallottak: a társadalmakat ki kell forgatni a sarkaiból. Ezt ma egy rendkívül tőkeerős nemzetközi hálózat irányítja, amelynek aktivistái, olykor hasznos idiótái vagy számító érdek­emberei a hazai baloldal képviselői is. Az elmúlt napokban az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi emelkedettségét soha magukénak nem érzők ismét igazolták, hogy mennyit érnek. A frusztráció, az agresszió és a bornírtság ötvözetét sikerült előadniuk szavakban és tettekben.

Budapesten tüntetést rendeztek ünnepség helyett, ahol a fő szónok a legújabb Károlyi-imitátorunk, a főpolgármester volt, aki szellemi elődjéhez hasonló ostobaságokat és közhelyeket mondott. Például azt, hogy „a köztársaság illegalitásba vonult”, illetve azt is, hogy „ma Budapest köztársaság és az is marad”. Anélkül, hogy itt közjogi fejtegetésekbe bocsátkoznék az idézett kijelentések abszurditását megvilágítva, annyit érdemes megjegyezni, hogy ez a köztársaságfétis újra és újra felbukkan a baloldalon. Közismert tény, hogy Magyarország államformája köztársaság, ami nem keverendő össze az államtípussal vagy azzal, hogy éppen milyen világnézetű pártok alkotják a kormányzatot. Karácsony és a főnöke, Gyurcsány rendszeresen pártpolitikai fogalomként használja a köztársaságot, ami a részükről nyilván tudatos, a borzalmas baloldali múltjuk fényezését szolgálja, viszont alkalmas a közvélemény egy részének megtévesztésére. Ezért is jó, ha mindig emlékeztetjük az embereket arra, hogy az ilyen hangzatos szólamok mögött, amilyen a „köztársaságért” folytatott harc, olyan erők munkálkodtak a történelmünk során többször is, amelyek valójában a magyarság behódoltatását akarták egy globális ideológia és annak birodalmi központja alá.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán az sem véletlen, hogy október 23-án a nemzetközi baloldal ifjú hazai reménységei, a Momentum politikusai vörös festéket locsoltak a karmelita előtti kordonokra. A hivatalos magyarázatuk az volt, hogy ezzel tiltakoztak, amiért Orbán Viktor tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Csakhogy a pekingi találkozó jó néhány nappal korábban történt, mégis megvárták október 23-át a vörös festékes akciójukkal. Ez a fajta tiltakozás tipikusan szélsőbaloldali ihletésű, a napokban számos hasonló eset történt európai fővárosokban, Hamász-párti Izrael-ellenes tüntetéseken.

Bár itthon nem képes tömegeket utcára vinni a baloldal, a hiányzó létszámot agresszivitással igyekeznek pótolni, már amennyire a „bátorságuk” engedi. Újabban az újságírókon töltik ki a bosszújukat, hétfőn például az M1 riporterét, régi kollégánkat, Császár Attilát öntötték le vízzel tudósítás közben, majd a tüntetőket hergelő Pankotai Lili közvetlen közelről megafonon ordított rá és operatőr kollégájára. Ez nem az első alkalom, amikor a jobboldali újságírókat vegzálják azok, akik közben minden hullámhosszon a toleranciát és a szólásszabadságot kérik számon másokon.

De mit várunk azoktól, akik Kun Béláék és Rákosi Mátyásék legjobb tanítványaiként olyan követelésekkel állnak elő, mint hogy tiltsák ki a „keresztény ideológiát” az iskolákból? Ezt is Pankotai elvtársnő fogalmazta meg egy televíziós műsorban, mondván, hogy ha az LMBTQ-ideológiát száműzik az oktatásból, akkor a kereszténységgel is így kell eljárni. Tekintsünk most el attól, hogy a kereszténység nem ideológia, hanem euró­pai kultúránk tartópillére, szűkebb értelemben vallás, tágabban pedig etikai, erkölcsi normáink és életformánk talapzata.

Riasztó az a tudatlanság és káosz, amely a baloldali politikusok és aktivisták fejében uralkodik. Budapesten négy éve dúl a „népköztársaság”, megmutatták, hogy milyen a modern kori bolsevik kormányzás. Ma is ugyanolyan visszataszító, amilyen régen volt.

Borítókép: A Fővárosi Közgyűlés ülése (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.