idezojelek

Von der Leyen sem fog minket térdre kényszeríteni

Akkor sem menetelünk őrültekkel a szakadék felé, ha az ukrán elnök elzárja az olajcsapot.

Bánó Attila avatarja
Bánó Attila
Cikk kép: undefined

Az Európai Bizottság (EB) nemrég fizetési felszólítást küldött a magyar kormánynak, hogy néhány hetes határidőn belül fizesse be az Európai Unió Bírósága által megítélt kétszázmillió eurós bírságot. Az ítélet szerint Magyarország a büntetést azért kapta, mert megsértette a befogadási és a visszatérési feltételekről szóló irányelvek rendelkezéseit, illetve nem teljesítette a bíróság 2020-ban hozott ítéletét. Az EB ezzel kapcsolatban közölte, hogy Magyarország 

a lojális együttműködés elvének megsértésével szándékosan kivonja magát a nemzetközi védelemmel kapcsolatos közös uniós politika egészének, valamint az EU-ban jogellenesen tartózkodó, unión kívüli országok állampolgárainak kitoloncolására vonatkozó szabályok alkalmazása alól.

Ezzel szemben sokan gondoljuk, hogy Brüsszel tagállami hatásköröket próbál elvonni, és az Ursula von der Leyen elnök asszony által irányított EB politikai okokból zaklatja hazánkat.

Mert miről is van szó? 

Az EU a bevándorlással kapcsolatban annak idején olyan szabályozást vezetett be, amely lehetővé kívánta tenni a migránsok bevándorlási kérelmének határokon belüli beterjesztését, elutasítás esetén pedig az ország elhagyását. Ez a tisztességes eljárást és gyakorlatot feltételező szándék viszont a gyakorlatban csúnyán megbukott Nyugaton.

Az Európába tömegesen özönlő migránsok egyre nagyobb gondokat okoznak a befogadó országoknak. Sokan érkeznek úgy, hogy semmibe veszik az unió tagországaiban érvényes bevándorlási szabályokat, és nemegyszer erőszakosan lépnek fel. Régóta szembesülünk azzal, hogy ezeknek az embereknek – zömükben életerős fiatal férfiaknak – fura módon nincsenek személyi okmányaik, mert azokat úgymond elveszítették, miközben az okostelefonjaikat és a bankkártyáikat elfelejtették elveszíteni. 

A bandaháborúk, a késes támadások, a szaporodó „no-go” zónák arról tanúskodnak, hogy a migránsok jelentős része képtelen beilleszkedni az adott társadalmi közegbe.

Magyarország látta az illegális migrációból eredő veszélyeket, ezért komolyan vette a schengeni övezetre vonatkozó szabályokat, megépítette a déli határkerítést, és a migránsok számára – ügyük intézésének idejére – várakozási zónákat létesített. Az EU szerint azonban ezzel megsértettük a migránsok szabad mozgásához fűződő jogait. Brüsszelnek a határzár megépítése se tetszett, annak ellenére, hogy ezzel schengeni határszakaszt védtünk.

Elkezdődtek a Magyarországgal szembeni rágalmak és támadások, mire hazánk felszámolta a kifogásolt zónákat, majd ragaszkodott ahhoz, hogy a bevándorlási kérelmeket a határainkon kívül, a megfelelő külképviseleteken nyújtsák be az érintettek. Lényegében ez vezetett oda, hogy az Európai Unió Bírósága végül súlyos pénzbüntetéssel sújtotta hazánkat.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EB állítólag fontos feladatának tartja az Európai Unió és az uniós polgárok érdekeinek védelmezését olyan kérdésekben, amelyeket nem lehet hatékonyan kezelni tagállami szinten. Magyarország bebizonyította, hogy képes hatékonyan kezelni az illegális migráció kérdését saját hatáskörben, mégis büntetést kapott. Brüsszel viszont azt bizonyította be, hogy képtelen megvédeni az uniós polgárok érdekeit. Az EU polgárainak érdekeit ugyanis nem szolgálják azok a bűncselekmények, amelyeket az Európa-szerte szaporodó, migránshátterű személyek, bandák és kitoloncolás elől bujkáló migránsok követnek el.

Mindannyian tudjuk, milliószor elmondtuk, hogy 

a hibás és káros brüsszeli döntések miként mennek szembe az uniós polgárok érdekeivel. Az illegális migráció, az ukrajnai háború értelmetlen támogatása súlyosan sérti Európa polgárainak alapvető érdekeit, hogy a genderőrületről, az eltörléskultúráról, a keresztény- és zsidóellenességről, a „sötétzöldek” ötleteinek erőltetéséről most ne is beszéljünk.

A sokat tapasztalt, amerikai ügynökként viselkedő, a kártékony döntések terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó Ursula von der 

Leyennek mindez nem számít. Nem tartotta elegendőnek a példátlan pénzbüntetést, most Ukrajna segítségével próbálja térdre kényszeríteni Magyarországot.

 Zelenszkij ukrán elnök ennek megfelelően készségesen elzárta előlünk az orosz olajat. Mellékesen jegyzem meg, hogy az elnök asszony az ármánykodásai fejében hatalmas jövedelmeket húz. Sok magyar munkavállaló megelégedne akkora havi fizetéssel, amekkorát ő kap.

Hazánkkal szemben az egyik vád az, hogy megsértjük a lojális együttműködés elvét. Igen, az Ursula von der Leyen-félék barátságtalan intézkedései, Európa militarizálása, a demokráciának hazudott balliberális diktatúra iránt nem vagyunk lojálisak. Nemzeti érdekeket védelmező kormányunk van. Akkor sem menetelünk őrültekkel a szakadék felé, ha az ukrán elnök elzárja az olajcsapot, és pénzbüntetésekkel sújt minket az EB-vel együttműködő Európai Bíróság.

A szerző író, újságíró

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az unió átfogó reformra szorul

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gyűlölet visszakúszott Európába

Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.