Fegyőr fenyítési programja

Kérdés, hogy a nyilas számonkérőszék intézménye vagy a rákosista koncepciós perek, ávós rémuralom világa voltak-e inspirálóbbak.

2021. 03. 26. 9:00
FEKETE-GYR Andrs
Budapest, 2019. oktber 13. Fekete-Gyr Andrs, a Momentum elnke bemegy a szavazflkbe az nkormnyzati vlasztson a II. kerleti Bem Jzsef tri 1-es szm gondozsi kzpontban kialaktott 66-os szm szavazkrben 2019. oktber 13-n. MTI/Mnus Mrton Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szívből irigyeljük jóindulatú naivitásukért azokat, akik azt képzelik, hogy Fekete-Győr András Momentum-elnök csupán az újságírókat, médiamunkásokat akarta megfenyíteni s eltiltani a foglalkozásuk gyakorlásától, már ha a választók vétkes szeszélyéből kifolyólag hatalomra kerülne. Bőségesen elegendő, ha valaki belekukkant az Új Magyarország-tervnek hívott újsütetű programjukba, amit nemrég mutattak be, rögtön képet alkothat arról, milyen vérszomjas leszámolásra készül a szélsőbaloldali zsebdiktátor. Így tehát elég komikus volt az a fülét-farkát behúzó magánszám, amit a Hír TV-ben előadott, miszerint ők mindent csak jogállami módon akarnak végrehajtani a vágyaik­beli kormányváltás után.

Valami rejtélyes oknál fogva keveseknek szúrt szemet ez a másutt a momentumosok által Új rendszerváltásnak is nevezett rémprogram, amely azt tartalmazza, hogy a hatalomra kerülésük utáni első három napban elindítanák az úgynevezett felcsúti pert, s hangsúlyozzák: „Elzárjuk a Mészáros-birodalom közpénzcsapjait.” Kiemelik: „Mészáros Lőrinc végre előzetes letartóztatásba kerülhet.” Hogy mi okból és milyen jogszabályi felhatalmazás alapján, arra nem térnek ki. Így lesz és punktum. A 444.hu-nak az online bemutatóról készült beszámolója szerint a felcsúti perben a rendszer alapembereit vonnák felelősségre.

Arról nem írtak, mindjárt három napon belül történne-e meg ez utóbbi vendetta is, statáriális jelleggel, vagy elvacakolnának vele esetleg egy-két hétig, megadva az eljárásnak a rigorózus jogállamisági módját. Szinte hízelgő, hogy ehhez képest a bűnös jobboldali újságírókat csak a foglalkozásuktól akarnák eltiltani – egyelőre. Merthogy mi lenne később a makacskodókkal, akik nem értenének a szóból, azt a gyengébb ­idegzetűek ­kedvéért talán nem akarták részletekbe menően precizírozni.

De még több minden más szuperdemokratikus vívmány is beleférne az első harminc napban a Momentum jogállamiságra kényes menetrendjébe. Például – Gyurcsánnyal versenyezve – leváltanák a politikailag kinevezett Fidesz-kádereket, hogy ne akadályozhassák az új rendszerváltást. Hogy milyen kritériumok mentén és kiket címkéznének annak, az itt is homályban marad. Közmeghallgatásokat tartanának az elmúlt tizenkét év szimbolikus ügyeiről is. Mik lennének ezek?

Az írott párttervben mindenesetre úgy fogalmaznak: „A fideszes bűnözők élő közvetítésben izzadnak majd a parlamenti vizsgálóbiztosok (sic!) és a választók kérdései előtt. Ha nem akarnak eljönni, rendőrök hozzák be őket.” Nem tétlenkednének az akkurátusan jogtisztelő momentumos győzők, új hatalombirtokosok a következő napokban sem. Íme az ige: „Büntetőjogi felelősségre vonjuk az ország korrupt vezető rétegét. A korrupciós bűncselekmények bizonyítékainak megosztását nyomravezetői díjjal fogjuk jutalmazni.” És: „Visszahozzuk a vagyonosodási vizsgálat intézményét: ha egy milliárdos nem tudja megmondani, hogy honnan a pénze, akkor búcsút kell mondani a vagyonának.” Bige László is szerepel a névsorban, ugye? A 444.hu-nak a programbemutatóról szóló tudósítása szerint: „megadóztatnák azokat, akik a Fidesz uralma alatt hatalmas vagyonra tettek szert, és előírnák, hogy mindenkinek tudnia kell pontosan igazolnia a vagyona eredetét”.

Semmit sem bíznának a véletlenre, s nem bíznak senkiben, ezért – ismét a programot idézve – „Őrt állunk a NAV-nál, hogy semmilyen bizonyítékot ne semmisíthessenek meg, és a gyanúsított strómanok a magánrepülőjükkel sem fognak felszállni a repterekről.” Ez pár sorral feljebb még úgy hangzik: „nem fogjuk megengedni, hogy a választások elvesztése után, de még az új kormány megalakulása előtt kilopják az utolsó milliárdokat, eltüntessék az utolsó nyomokat a NAV szervereiről és magánrepülőkön elhagyják az országot”.

Hát így néz ki egy jogállami terv à la Momentum.

Már csak az a kérdés, hogy a nyilas számonkérőszék intézménye vagy a rákosista koncepciós perek, ávós rémuralom világa voltak-e inspirálóbb, ihletőbb hatással Fegyőrékre. Attól tartunk, mindkettő egyformán.

Úgyhogy ehhez képest a jobboldali újságírókkal még egész kesztyűs kézzel bánnának a neo­kommunista komisszár fiúk, globalista keretlegények. S hogy minderre milyen jogszabályi felhatalmazás alapján kerülhetne sor? A Hír TV stúdiójában zavarosan a Btk. módosításának szándékáról hadovált valamit a legfőbb Fegyőr. De hát azt három nap alatt nemigen lehetne tető alá hozni még turbókommunista tempóval sem.

Akkor viszont csak úgy képzelhető el, mint a nagy példaképek, Szálasiék és Rákosiék idejében a jogállamiság, a jogszabályok, emberi jogok megkerülésével, felfüggesztésével. Olyan apróságokkal, mint a bizonyítás, bizonyítékok, persze nem is próbálnak bíbelődni a diktatúrakedvelő fiúk és lányok. Arról sem esik szó természetesen, hogy ki mondja meg, ki a bűnöző és ki nem? Ki döntené el, hogy ki a bűnös oligarcha és ki nem az? ­Nyilvánvalóan ők maguk, ahogy a nagy elődök a Momentum számára a programjuk tanúsága szerint etalon szovjet típusú népi demokráciában.

Nyugodtan mottóul választhatták volna a Nem állunk meg félúton, a jobboldal pusztuljon! jelmondatot. Mert ugye azt nem kell külön bizonygatni, hogy a Fegyőr egyik őszi interjújában programként szintén meghirdetett fidesztelenítés értelemszerűen mindenkit elérhet. A momentumos gondolkodás szerint mindenki jobboldali, reakciós, ergo fideszes propagandista, aki nem szélsőbaloldali vagy a haladás, a globalista folyamatok útjába áll. Vagyis az emberek számottevő része bűnöző fideszes billogot kaphat, ha sokat akadékoskodik és nem hajlandó beállni a sorba.

A Fekete-Győr-féle jogi analfabéták tehát az egész lakosságot fenyegetik, nem csupán a jobboldali vagy annak stigmatizált újságírókat. Magától értetődően mindenkit meg akarnak félemlíteni, aki a szemükben fideszesnek tűnik.

Az meg már, hogy egy középosztálybeli polgárból, egy bérből-fizetésből élő kishivatalnokból vagy bolti alkalmazottból – már ha jobboldalgyanúsnak bizonyul – büntetendő oligarchát csináljanak, számukra szimpla technikai kérdés, rutineljárás, könnyed ujjgyakorlat.

Így hát előállt az az abszurd helyzet, hogy az eufemisztikusan baloldalnak nevezett magyarországi szélsőbaloldalon fenyegetési verseny alakult ki, a leszámolási ígéretekkel egymásra licitálva igyekeznek beférkőzni az erre szerintük vevő választóközönség kegyeibe. Mondhatni az összes balpárt leszámoláspárti, s egyfajta szélsőségességi vetélkedésben kívánják eldönteni, ki a vezérürü a baloldalon. Fegyőr ebben a derbiben akarja elfoglalni a pole pozíciót, ő akar a baloldal miniszterelnök-jelöltje lenni, ezért próbál ráígérni a szemétségben Gyurcsány Ferencre. Emiatt nem volt véletlen a gyűlölködő-fenyegető videó sem.

Aminek amúgy egyetlen náci ízű mondatát sem vonta vissza a Hír TV stúdiójában, hiába sült fel, miután nem volt egy súlycsoportban a felkészült műsorvezetőnővel.

(A borítóképen Fekete-Gyõr András, a Momentum elnöke bemegy a szavazófülkébe az önkormányzati választáson a II. kerületi Bem József téri 1-es számú gondozási központban kialakított 66-os számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.