Diktatúra Soros pénzén

„Idegenek vagyunk, idegenszívűek, mocskos liberálisok, komenisták, Soros-ügynökök…”

Néző László
2020. 06. 13. 7:00
null
Gyurcsány hazugság-beszéde vezetett a 2006 őszi véres eseményekhez. Fotó: BachPekaryMate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Idegenek vagyunk, idegenszívűek, mocskos liberálisok, komenisták, Soros-ügynökök…” – vallotta be februári évértékelőjében Gyurcsány Ferenc. Persze szerinte mindezeket csak a kormány, a fideszesek gondolják róluk, de tartsuk csak nyugodtan ezeket a szavakat is, ahogyan egyesek az őszödit, igazságbeszédnek. Mert ha valaki úgy gondolkodik, ahogyan Soros, úgy beszél, ahogyan Soros, azt teszi, amit a magyar származású spekuláns szeretne, azt mi másnak lehetne nevezni, mint sorosistának? Ha pedig még Soros-pénzért teszi mindezt, akkor egészen nyugodtan ráilleszthető a Soros-ügynök jelző. Azzal, hogy liberálisok és „komenisták” vannak ma többségben a baloldalon, talán még ők sem vitáznának.

A magyarországi baloldal – az ellenzéki pártok és csatolt részeik, amelyek magukat előszeretettel nevezik civil szervezeteknek –, ezer szállal kötődik az amerikai milliárdoshoz eszmeileg és anyagilag is. Nem untatnám az olvasókat most azzal, hogy az elmúlt tíz év kormányellenes akcióit, a tüntetéseket, gyűléseket, az azokhoz szükséges technikát hogyan finanszírozták nyíltan vagy félig-meddig titkosan a Soros Györgyhöz köthető szervezetek az említett „civileken” és pártokon keresztül, minderről bőven beszámolt a jobboldali sajtó. De itt van előttünk egy újabb konkrét eset, amelyről a Magyar Nemzet cikksorozatban számol be, s e cikkekben annak a másfél millió dollárnak a sorsát követhetjük nyomon, amelyet a magyar származású milliárdos ajándékozott a fővárosnak. Névleg a járvány elleni védekezésre. Karácsonyék nyilván valami láthatatlanná tévő varázsköpenyt vásároltak e pénzből, gondolhatnánk, hiszen a védekezésükből túl sok minden nem látszott ez idáig. A főpolgármester például a közösségi médiában küzdött a vírus ellen, de mondjuk a Pesti úti idősotthonba már nem merészkedett el. De nem, nem varázsköpenyre költötték Soros dollárjait, hanem, mint cikkeinkből kiderül, Gyurcsány és Bajnai köreihez köthető vállalkozások, a balliberális holdudvar egyes szereplői húztak hasznot belőle. Mindezt úgy, hogy Karácsony Gergely lényegében egy személyben döntött e Soros-dollárok sorsáról, hiszen mint tudjuk, hónapok óta nem hívta össze a Fővárosi Közgyűlést, tekintettel a veszélyhelyzetre.

Nincs is ebben semmi új, ezt csinálják évtizedek óta, ha nincs is semmi látszatja a pénzköltésnek, a haverok legalább jól járnak.

Van ám itt egy komoly dilemma, s szerintem Soros György álmatlanul forgolódik éjszakánként emiatt. Ugyanis pontosan az általa finanszírozott szervezetek, jogvédők, baloldali pártok sírták tele a világot az Európai Parlamenttől a nyugati sajtóig azzal, hogy kész, vége, megszűnt a demokrácia, Orbán most már ideiglenesen ugyan, de véglegesen „tejhatalmat” szerzett magának, hiszen már a parlament sem ülésezik. Igaz, hogy mindez hazugság volt, hiszen a magyar országgyűlésben azóta is vidám perceket szereznek az érdeklődő közönségnek Szabó Tímea, Jakab Péter és társaik, de ha ez diktatúra ismérve, akkor bizony a fővárosban tényleg az van. Karácsony Gergely egyedül dönt minden kérdésben, övé az igazi „tejhatalom”. S mindezt Soros pénzén is. Szóval nem lennék most a spekuláns helyében.

Mindez persze vicc. Karácsony mint diktátor? Valószínűleg attól is megijedne, ha hangosabban elkiáltaná magát, maximum egy biciklipumpával tudna harcba indulni. Bár nem biztos, hogy tudja, hogyan kell azt használni, hiszen egy kerékpárnyerget sem tudott megszerelni. Ja, nem volt hozzá megfelelő szerszámja, kulcsa. A főváros kasszájához, benne Soros György pénzével viszont van kulcsa. És úgy tűnik, nem is fél azt (ki)használni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.