idezojelek

Hazugságszámláló

Nehéz a jegyzetíró dolga egy olyan világban, amikor minden a megszokott rend szerint zajlik. Reggel felkel a nap, este lenyugszik, és a kettő között Karácsony Gergely hazudik.

Cikk kép: undefined

Nehéz a jegyzetíró dolga egy olyan világban, amikor minden a megszokott rend szerint zajlik, különösebb meglepetések nélkül. Reggel felkel a nap, este lenyugszik, és a kettő között Karácsony Gergely hazudik. Legutóbb éppen arról nem sikerült igazat mondania, hogy mennyit keresett a Corvinus egyetemen adjunktusként. A riporteri kérdésre flegmán annyit válaszolt, hogy nagyjából százezer forint fizetést vett fel – egyébként képesítés nélküli – oktatóként. Aztán a Magyar Nemzet megtudta, hogy 2008-ban 218 ezer forintot keresett a Corvinuson a megfelelő végzettség nélkül tanító Karácsony. Nem történt tehát semmi meglepő, csupán hazudott egy újabb méreteset a főpolgármester úr.

Semmi probléma nem lenne ezzel, pontosabban csak a saját lelkiismeretével kellene elszámolnia Karácsony Gergelynek a hazugságokért, ha buszsofőr, hidegburkoló vagy önkéntes mérvadó lenne,  de miután fontos közjogi tisztséget tölt be és miniszterelnöki ambíciókat is dédelget, ezért minden választónak joga van tudni, hogy miként viszonyul az igazsághoz Budapest első embere. Ezért áttekintettük az elmúlt kétéves tevékenységét, a nyilatkozatait és a tényeket, hogy kiderítsük, hány alkalommal mondott valótlanságot a főpolgármester.

Sajnos lapzártánkig nem tudtuk összeszámolni a hazugságait, ezért végeredményt csak később hirdetünk. Az eddigi mérleget – a teljesség igénye nélkül – megosztjuk olvasóinkkal. Idén júniusban például a Hír TV kérdésére ismerte el Karácsony, hogy nem mondott igazat egy török televíziónak múlt év végén adott interjúban. A tények makacs dolgok, a főpolgármester kénytelen volt bevallani, hogy a kampányában megígért Városháza parkot valóban nem alakították még ki, és azt is, hogy Budapest közlekedési változtatásairól sem egyeztettek minden érdekvédelmi szervezettel.

Az utóbbi időszakban többször felvetődött a kérdés, hogy mennyire képes ellátni a főpolgármesteri feladatait, miközben hetek óta járja az országot az előválasztási kampány egyik miniszterelnök-jelöltjeként. Előbb azt állította, hogy napi nyolc órában főpolgármesterkedik, de ez a hazugsága is gyorsan lelepleződött. Egyik ilyen alkalom az volt, amikor a magyar–angol futballmérkőzés napján este hat órakor Nagykátán – nevetgélve a budapesti dugókon – elárulta, hogy éppen egy négy és fél órás interjúról érkezett kampányolni egyet, majd este igyekszik vissza a meccsre. Tehát aznap délnél tovább biztosan nem foglalkozott a főváros ügyeivel. De ezenkívül sem ritka, hogy naponta három vidéki településen is felbukkan ripacskodni a Gyurcsány-show-ban, közben Budapestet elönti a kosz, a mocsok, a drogdílerek, a csoportosan garázdálkodó hajléktalanok, és folyamatos káosz uralkodik a közlekedésben.

Vannak minősített esetek is Karácsony hazugságdömpingjében, a nyelvtudásáról és az iskolai végzettségéről ugyanis visszaesőként újabb és újabb kamuzásokba bonyolódik. A nem létező angolnyelv-tudásán kívül visszatérő hazugsága a doktori fokozat, amit a korábbi években több alkalommal beleírt az életrajzaiba is.

Kétségtelen, hogy olyan főnökkel a háta mögött, mint Gyurcsány Ferenc, nem könnyű igazat mondani, csak olyankor sikerül, amikor nem a nyilvánosságnak szánja a szavait. Az előző választási kampányban, 2017 őszén Karácsony szűk körben őszintén kifakadt: „Alapvetően az az érzésem, hogy a f…szért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.”

Ebben most is teljes az egyetértés köztünk. A bökkenő az, hogy a jelöltségéről nem ő dönt, hanem a főnöke. A választásokon viszont a magyar emberek döntenek majd, akik nem kíváncsiak a hazugságokra se reggel, se éjjel, de még este sem.

Borítókép: Havran Zoltán felvétele

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.