idezojelek

Nesze neked, magyar!

Az amerikai külügy 2023-as Magyarország-jelentése kis túlzással arra jutott, hogy továbbra sem bírunk késsel-villával étkezni.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Bonnie Cash

Újabb körmöst osztott ki Magyarországnak az amerikai pedellus bácsi. Mert szerinte romlik az „emberi jogi” helyzetünk. Folyton romlik. Más kérdés: mióta osztályfőnöke a kétszázötven éves Egyesült Államok az ezerszáz éves Magyarországnak? Nem rémlik, hogy fölkértük volna a baloldali amerikai kormányzatot a belügyeinkbe való belekotnyeleskedésre. A hadihajók és az atombombák száma sem jogosít föl senkit ilyesmire. Ő valamiért mégis megteszi. Évről évre a világ minden országát leosztályozza. E buzgalmat lehet sztoikus türelemmel szemlélni, mint amikor hiperaktív Pistike óra közben századszor is körbeügeti a tantermet. Ám lehet egetverő arroganciának is gondolni. 
 

 Az amerikai külügy 2023-as Magyarország-jelentése kis túlzással arra jutott, hogy továbbra sem bírunk késsel-villával étkezni, folyton az abroszba töröljük a szánkat.

 Például galád módon korlátozzuk, hogy kisgyermekek hozzáférjenek az LMBTQ-irodalomhoz, ezáltal a kicsik nem lesznek olyan nyitottak a haladásra, mint az amerikai demokraták kölkei, akik már azt sem tudják, fiúk-e vagy lányok. Ott biza nincs fóliázás, már az ovisokat is promiszkuitásra nevelik, amelynek eredményeként – egy januárban közzétett fölmérés szerint – az amerikai fiatalok csaknem harmada ferde hajlamú. Hogy Bidenék a saját gyerekei­ket hogyan mételyezik, az ő dolguk, ám a mieinkről sürgősen pattanjanak le; vagy ha így érthetőbb: ne szuszogjanak a hajukba!
A jelentés nehezményezi, hogy a külföldről finanszírozott „civil” szervezeteket szuverenitási veszélyforrásnak tekinti, „megbélyegzi” a magyar kormány. Bezzeg az USA-ban csak simán ügynökként kezelik az ilyeneket. A szuverenitásvédelmi törvényünk is feszélyezi őket. Amit meg tudok érteni. Mostantól még nagyobb titokban kell utal­niuk a kampánymilliárdokat helyi ágenseiknek. Kedvenc részem, amikor sajtópletykákra hivatkozva azt róják föl, hogy a magyar állam kémprogrammal megfigyelhetett embereket. 

Bizonyítékuk ugyan nincs egyetlen esetre sem, ám miután valamelyik Soros-blog tudni vélte, ezért az maga a szentírás. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pedig Edward Snowden  jóvoltából tudjuk, hogy az Egyesült Államok gyakorlatilag mindenkit megfigyel és lehallgat a Földön, aki él és mozog, főként a saját szövetségeseit. Szóval vastag arcbőr szükségeltetik, hogy e téren (is) bárkit számon kérjen a Föld Ura.
Az igazságszolgáltatásunk függetlenségéért is aggódnak. Gondolom, e mély aggodalom okán rendeli időnként lábhoz a balliberális bírákat Pressman helytartó, és tart számukra eligazítást. Aztán a jó öreg antiszemitizmus. Gátlástalanul „becopypaste”-elték a jelentésbe, amit még anno az SZDSZ diktált nekik, ám ahogy a 90-es években is hazugság volt, ma is az. Magyarországon a zsidó közösség biztonságban, békében él, nem úgy, mint Nyugat-Európában. Vagy éppen az Egyesült Államokban, ahol – mint arra Menczer Tamás rámutatott – az Amerikai Zsidó Bizottság felmérése szerint a válaszadók 74 százaléka komoly problémának tartja az ottani antiszemitizmust, 56 százalék szerint pedig romlott a helyzet az elmúlt években. 

Tehát bagoly mondja.

 Az is bájos, mikor hiányolják a fellépést a politikai beágyazottságú korrupciós ügyekben. A háttérben fölsír egy Hunter Biden.
Az amerikai demokrácia helyzetéről mindent elárul, hogy a felméréseket toronymagasan vezető Donald Trump elnökjelölt indulását próbálták ellehetetleníteni a (csak nevükben) demokraták. A kínai TikTokot meg éppen most készülnek beszántani a szólásszabadság önjelölt bajnokai. Javaslom Bidenéknek: mások pökhendi kioktatása helyett saját, recsegő-ropogó birodalmuk háza táján sepregessenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.