idezojelek

Magyar brüsszeliták

Akik meg akarják buktatni Orbán Viktort, azok előbb-utóbb egymásra találnak, és úgy tűnik, a gyümölcsöző együttműködésért cserébe nem nagy ár egy kis hazaárulás.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
Fotó: Purger Tamás

Brüsszel helytartóként működő kormányt szeretne Budapesten a néppárthoz tartozó Tisza Párttal. Így foglalta össze a nyilvánvalót Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában. A már korábban is tapasztalt jogszerűtlen és erőszakos beavatkozást a magyar belpolitikába ma már nem is tagadják, sőt kérkedve kürtölik világgá az Orbán-fóbiás és magyargyűlölő erők alantas szándékaikat. Manfred Weber kidagadó nyaki erekkel hörgi a mikrofonba, hogy ő a hetes cikkellyel nemcsak a kormány, hanem Magyarország ellen szavazott, majd kicsit később Magyar Pétert nevezi meg a jövő emberének. 

Suhanc módjára üzengetnek a magyar kormányfőnek, hogy ideje mennie, amire az egyetlen helyes válasz, hogy csak ön után, Weber úr. Ám a leglényegesebb fejlemény, hogy ismét találtak honfitársaink között olyanokat, akik hajlandók kiszolgálni ezt a nyílt agressziót. A brüsszelita magyarok pénzért és a hatalomért bármire képesek, amire kényszerítik vagy utasítják őket.

Tarr Zoltán kiugrott református lelkész lelkes beszámolójából kiderült, hogy európai parlamenti képviselőként úgy érzi, tékozló bolyongása végén végre hazatalált a néppárt kebelén. Szinte olyan neki Weberék testmeleg közelsége, mint egy szerelmi kapcsolat, amelyből egy boldog család sarjadzik. 

Van persze néhány apró zavaró körülmény, nincs például alapvető kérdésekben saját kidolgozott álláspontjuk, de sebaj, újdonsült szerelmük felajánlotta a sajátját minden lényeges témában, úgyhogy boldogan teszik magukévá, és félelem nélkül támaszkodnak a néppárti álláspontra, miközben ezt a viselkedést egyfajta kötelességnek is gondolják. 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óh, mennyire elérzékenyültem én is, miközben próbáltam elhessegetni gondolataim közül azokat, amelyek Tarr vallomását inkább szervilis hajbókolásnak, a megzsarolt, fogott emberek elvtelen viselkedésének, a moszkovita áruló gazemberekre hasonlító gyalázatnak tartották. 

Csak sokat ront a párás tekintetű emelkedettség összképén, hogy Tarr annak a pártnak az alelnöke, amelyik mentelmi joga mögé kénytelen dugdosni elnökét, nehogy lopásért elítéljék. Fölmerül bennünk a gyanú, azért is a néppárti álláspont kéjes befogadása a fizetség, hogy elnök úr mentelmi ügye kedvező fordulatokat vegyen. 

De a legfőbb kapocs, ami megbonthatatlanná teszi ezt a bimbózó barátságot, nem más, mint a néppárt és a Tisza olthatatlan gyűlölete a nemzeti kormány és az azt támogató politikai közösség ellen. Akik meg akarják buktatni Orbán Viktort, azok előbb-utóbb egymásra találnak, és úgy tűnik, a gyümölcsöző együttműködésért cserébe nem nagy ár egy kis hazaárulás.

Mert mi is alapvető kérdésekben a néppárti álláspont, amit a tiszások mámorosan magukévá tettek? A kormányfő szerint a háborús uszítás tüzét legerősebben az Európai Néppárt szítja, Weberék azok, akik a legerősebben elkötelezettek az öldöklés folytatása mellett. Az illegális migráció ügyében a néppárt minden lépésünket elítélte, vagyis jónak tartja a folyamatot, nem veszélynek. Pedig amit Magyarország tesz, az az, amit az európai népek szeretnének látni és aminek az ellenkezőjét teszik a kormányok.

Hazánkban nincs migrációs krízis, ami példa az európai emberek szemében. Ilyen példa a rezsicsökkentés is azoknak, akik jóval többet kénytelenek fizetni, de ebbe a mintázatba illeszkedik a semleges gazdaságpolitika, a konnektivitás hirdetése a tömbösödéssel szemben és a versenyképesség növelése, ellentétben az unió önsorsrontó és önfeladó viselkedésével. Ezért vagyunk tüske a háborús uszítók, az illegális migráció pártján állók, és az amerikai központú magán-pénzbirodalom érdekeit gátlástalanul kiszolgáló politikusok körme alatt. Akik közé büszkén besoroltak Magyar Péterék.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Kamala Harris gyilkosozza Orbán Viktort

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Bábkormányt raknának a nyakunkba

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szuverenitás? Nekünk? Minek?

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Élet helyett órák

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.