Orosz, nem szovjet

Egészen nyilvánvaló, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés, a nagy, közös európai akció megbukott.

2021. 01. 23. 6:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszország nem a Szovjetunió. Mondom ezt mindazok nevében, akik az utóbbiba sem haltak bele. Inkább megerősített bennünket azokkal a fél­őrültekkel szemben, akik most úgy akarják hiteltelenné tenni a járvány elleni védekezést, hogy lassan ölő méreggé hazudják az orosz vakcinát.

Az említett politikai hullarablók jórészt azoknak a szellemi, ­ideológiai örökösei, akik annak idején lelkesen tapsoltak Sztálinnak, szovjet tankok segítségével tiporták el a forradalmat, és a szovjet csapatok árnyékában kegyetlenkedtek a megtorláskor. Ők most állítólag a magyar emberek bősz védelmezői oly módon, hogy ugyanúgy hajbókolnak brüsszeli megbízóik előtt, mint annak idején a moszkvai elvtársak társaságában.

Pedig egészen nyilvánvaló, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzés, a nagy, közös európai akció megbukott. Több embert oltottak be Izraelben is, Kínában is, az USA-ban is, mint Európa országaiban. És kapaszkodjon meg a vicsorgó balliberális vészmadárraj, Angela Merkel is tárgyalt Putyinnal az orosz vakcina uniós felhasználásáról. Úgyhogy az összes magyarellenes propagandista, akár külföldi, akár van itteni lakcíme, tehet egy szívességet Szijjártó Péternek, akit a károgó banda rögtön azzal vádolt, hogy megbontotta az uniós egységet, amikor megállapodott egymillió ember beoltására elegendő vakcina beszerzéséről orosz partnereivel. Nem bomlott meg semmilyen egység. De semmi kétségünk afelől, hogy valakiknek nagyon nem áll érdekében, hogy a magyar kormány sikeresen kezelje a járvány okozta társadalmi és gazdasági válságot. De most hagyjuk Soros hálózatát…

Próbáljuk kitalálni inkább, miért nem jut elég szegény öreg kontinensünknek a Pfizer vakcinájából. A gyártó arra hivatkozik, hogy kapacitást kellett bővítenie, ezért a lemaradás. Csak így érthetetlen, miért jutott az általam már említett helyekre nagyságrendekkel több még annál is, amiről a brüsszeli megállapodás egyáltalán szólt. Biden, az új amerikai elnök százmillió ember beoltásával kérkedett első száz napját fényezve. Miből? Honnan? Nem arról van szó, hogy Európa úgy járt, mint a viccben a cimbalmos, akinek jár ugyan a borravalóból, csak nem jut? Hogy elvitte a vakcinák többségét az, aki többet fizetett érte?

Mindenesetre feszült figyelemmel várjuk, hogy mint azt Orbán Viktor megjósolta, megnő-e a szállítási fegyelem azokban, akik eddig nem teljesítették a szerződésben vállalt kötelezettségeiket, ha megjelenik az igazi verseny a piacon. Néhány csahos már egyenesen attól retteg, hogy húsvét táján vakcinával megyünk locsolkodni, annyi lesz az országban.

A legundorítóbb az egészben a halálkampány. Változatlan intenzitással hazudják ma is a járvány pusztításából is politikai hasznot remélők, hogy nálunk aránytalanul sokan halnak meg a vírusfertőzés következtében, és elvesztésük a kormány rossz hatékonyságú védekezésének köszönhető. Ezzel egy időben házalnak azzal a koholmánnyal, hogy a kormány biztos mutyizik ezzel is, fölöslegesen szerez be alternatív forrásokból oltóanyagot, ráérnénk megvárni, amíg megkapjuk a megígért mennyiséget. Hogy közben hányan fertőződnek és hányan halnak meg, az kit érdekel? Majd ennek felelősségét is rákenik Orbánra.

Egyet azonban leszögezhetünk. Az orosz vakcinában nincs chip, tehát nem szavazunk majd az 5G által vezérelve Gyurcsányra. Meddővé sem teszi lányainkat, hiszen az oroszok sem az illegális bevándorlóktól, hanem saját gyermekeik megszületésétől várják problémáik megoldását. Hatékonyságát és biztonságosságát magyar szakemberek is ellenőrizték. Szerintem jó néhány balliberális is ezt választja majd.

Így aztán Müller Cecíliával szólva: Jó oltakozást, Magyarország!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.