időjárás 22°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

A Pro Recco ledöntötte a Dominót

Kaposi Dávid
2006.04.19. 17:28

Nem jutott be a férfi vízilabda Euroliga legjobb négy csapata közé a Domino-BHSE, mivel 12-7-es vereséget szenvedett az olasz Pro Reccótól.

Az Euroliga negyeddöntő budapesti visszavágójának első negyedében három kiállítást is kapott a háromgólos hátrányt ledolgozni kívánó Domino-BHSE, ám egyszer sem tudták bevenni a Pro Recco kapuját. Kiss Gergelyék kétszer is a kapufát forgácsolták szét, ellenben az olaszok az ötödik perc végén büntettek: Vári kiállítása után Vujaszinovics lőtt a bal felső sarokba.

Ami nem sikerült az első nyolc percben, 27 másodperc alatt öszejött a második negyedben: a hazaiak alaposan megjáratták a labdát, majd Kiss Gergely lőtt bődületes erővel a hálóba. A vezetést azonban nem tudta átvenni a BHSE, sőt az olaszok Vujaszinovics pimasz ejtése révén ismét előnybe kerültek. A harmadik percben Hárai egyenlített egy remek centerezés után, azonban Calcaterra találatával ismét vezettek a vendégek.

A továbbjutási álmok a harmadik negyedben foszlottak szét, ugyanis ezt a periódust 5-2-re nyerték az olaszok. A Pro Recco játékosai szinte csak onnan nem lőttek gólt, ahonnan nem akartak. A hátrány növekedésével a Domino-játékosok idegessége is nőtt, játékuk kapkodóvá vált. A betegségéből nemrég felépült Biros Péter sokat próbálkozott, ám sikertelenül, míg egyre görcsösebbé vált. A magyarok játékát sok pontatlanság jellemezte.

Az olaszok a végén is megőrizték hidegvérüket, magabiztosan tartották a tetemes előnyt. A csapatok a záró periódusban inkább lőttek, de nem töltöttek, így mindkét kapusnak, Gergelynek és Tempestinek is sok dolga akadt. A lövőkedv növekedése azt is eredményezte, hogy hét gól született az utolsó nyolc percben. A tét alól felszabaduló hazaiak több látványos akciót is vezettek, Biros két szép találatot is elért. Azonban a védekezés szellős volt, így a vendégek gyakran kerültek szembe Gergellyel. Az utolsó percben Madaras Norbert táncoltatta meg válogatottbeli társát, majd szemtelen gólt szerzett, így beállítva a 7-12-es végeredményt.

Az olasz Pro Recco kettős győzelemmel, 23-15-ös összesítéssel jutott a legjobb négy közé az Euroligában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.