Állami megbízások a kormányzati főkommunikátorok cégeinek?

A Fidesz arra szólítja fel Szilvásy György kancelláriaminisztert, hogy mondja meg, mennyi állami megbízást kapott, illetve kap az az öt reklámcég, amelytől nemrégiben a kormányzati kommunikációs stábhoz igazoltak szakemberek – közölte Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője. A Kormányszóvivői Iroda szerint viszont a Fidesz minden kérdésére választ kaphat, mert az általuk kért adatok az üvegzsebtörvénynek köszönhetően nyilvánosak.

MNO
2007. 04. 17. 10:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cser-Palkovics András sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi időben a kormány kommunikációs csapatába a reklámszakmából öt embert vettek fel, akiknek a bére évente 53,5 millió forintos kiadást jelent, bár a kabinet szerint így is jóval kevesebbet keresnek, mint az üzleti szférában.

A Fidesz helyettes szóvivője szerint ezért felvetődik a kérdés, hogy vajon miért éri meg ezeknek az embereknek kevesebb pénzért dolgozni. Szerinte ennek csak egy oka lehet: az, hogy a korábban őket foglalkoztató cégek állami megbízásokat, támogatásokat kapnak.

A Fidesz ezért arra szólítja fel a kancelláriaminisztert, hogy adjon világos választ, mennyi állami megbízást, állami támogatást kapnak, kaptak ezek a cégek, milyen pályázatokat nyertek meg – mondta.

Cser-Palkovics emlékeztetett arra, hogy korábban Szijjártó Péter a parlamentben már kérdezte erről Szilvásy Györgyöt, aki azonban nem adott egyértelmű választ. Szerinte ezzel is csak a gyanút erősítette a kancelláriaminiszter.

A politikus ennek kapcsán arra is kitért, hogy a fideszes képviselők gyakran nem kapnak konkrét, egyértelmű választ írásbeli kérdéseikre, ezért ezt az ügyet a házbizottságban is felvetik majd.

A Fidesz nézzen bele az üvegzsebbe

A Kormányszóvivői Iroda a Fidesz helyettes szóvivőjének kérdéseire közölte, hogy a Cser-Palkovics András által kért adatok az üvegzsebtörvénynek köszönhetően nyilvánosak. Hozzátették: a miniszterelnöki kabinetben dolgozó új vezetők korábbi munkáltatói semmiféle előnyt nem élveznek, ugyanakkor nem is büntethetők azért, mert munkatársaik ma a közszférában dolgoznak. A közlemény szerint ezek a cégek ugyanúgy indulhatnak közbeszerzési eljárásokon, a pályázatok nyertese az a cég lehet, amelyik összességében a lehető legjobb ajánlatot nyújtja be.

A Kormányszóvivői Iroda szerint a Fidesz helyettes szóvivőjének szavaiból az derül ki, hogy szerintük a magánszférából egy sikeres ember csak akkor válthat az államigazgatásba, ha a háttérben titkos pénzügyi megállapodások vannak.

A kormány tapasztalata ezzel szemben az, hogy „egyre több, a magánszférában már bizonyított, sikeres ember hajlandó – szakmai kihívásból, hazaszeretetből – csatlakozni ahhoz a nagy munkához, amely Magyarország versenyképesebbé, sikeresebbé tételéhez szükséges„– áll a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.