Felbontja a BRFK a Bodrácska cégével kötött szerződést?

Felbontja a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt a szerződést, amelyet egy külső céggel kötött a fővárosi objektumok védelmére &#8211; értesült a távirati iroda egy az ügyet ismerő forrásból. A BRFK sajtóosztályán arról tájékoztatták lapunkat, hogy él még a szerződés. <br/> <br/><a href="http://www.mno.hu/index.mno?cikk=412787&X31=FF">Bodrácska: Különös, hogy külsős cég védi a rendőrőrsöket</a><br>

MNO
2007. 05. 24. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MNO érdeklődésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán a rendőrség hivatalos álláspontját közölték lapunkkal, miszerint a szerződés életben van. Azt is elmondták, hogy amennyiben változna a helyzet, azt közlemény formájában tudatni fogják a sajtóval.

A Magyar Nemzet szerdai számában azt írta, hogy értesüléseik szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság fővárosi objektumainak – köztük a kerületi kapitányságoknak – őrzési és védelmi feladatait „a jó szocialista kapcsolatokat ápoló egykori rendőrkapitány, Bodrácska János cége őrizheti júniustól„.

A lap információi szerint Gergényi Péter menesztett fővárosi rendőrfőkapitány egyik utolsó intézkedése az erről szóló szerződés aláírása volt. A cikk kitér arra is, hogy a Bodrácska János nevével fémjelzett Reál Véd-Delta Kft. közbeszerzési eljárásban nyerte el a BRFK objektumvédelmi pályázatát, és már meg is kezdték a portaszolgálatok átvételét.

A BRFK szerda délutáni közleménye szerint a BRFK objektumainak fegyveres őrzésére kiírt közbeszerzési eljárás ajánlati felhívását a Közbeszerzési Értesítő 2007. március 19-i számában tették közzé.

A rendőrség közlése szerint a dokumentációt három jogi személy vásárolta meg, amelyek közül kettő adott ajánlatot. Mint írják, az értékelés egyik meghatározó szempontja az ár volt, ez alapján április 26-án a Reál-Véd Vagyonvédelmi és Szolgáltató Kft.-t hirdették ki nyertesként a bizottság döntése alapján.

A szerződést 2007. május 4-én írták alá az Országos Rendőr-főkapitányság vezetőjének hozzájárulásával. A BRFK tájékoztatása szerint a szerződés célja a létszámhiány enyhítése volt, illetve az, hogy az eddig őrszolgálatot ellátókkal a közterületi szolgálatot erősítsék.

A szolgáltatás éves díja nettó 162 643 200 forint – olvasható a BRFK közleményében.

Csampa Zsolt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes tagja az MTI-nek megküldött közleményében úgy fogalmaz: a kormány alkalmatlansága miatt fejetlenség, káosz uralkodik az államigazgatás minden szintjén.

”Tragikus, hogy egyáltalán felmerülhetett az az eszement ötlet, hogy a rendőrségi objektumok őrzését civil őrző-védő szervezetek vennék át„ – írja.

Hozzáteszi azt is: ez az állam vége, a köztársaság ”lepusztulásának„ az a pontja, ahonnan egy politikai fordulat után is nagyon nehéz lenne újra talpra állítani a rendvédelmi testületeket.

Az MTI értesülésére a BRFK helyettes szóvivője, Szentendrei Angéla csak annyit reagált: a szerződés jelenleg érvényben van, ha valami változás lesz, akkor arról tájékoztatás adunk.

(mti, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.