időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Tömegoszlatások: Gusztos és az MSZP miatt csak tanácskozhattak

MNO
2008.10.21. 14:25

A szocialista képviselők és Gusztos Péter (SZDSZ) távolmaradása miatt nem volt határozatképes az Országgyűlés keddre összehívott emberi jogi bizottsága, ezért bizottsági ülés helyett mindössze tanácskozást folytattak a képviselők a 2006. őszén példátlan brutalitással sorra került rendőri erőszak és tömegoszlatások ügyéről. <br /><br /><a href="/portal/592532"><strong>• Bizottság előtt a 2006-os oszlatások: nem vesz részt az MSZP</strong></a>

A képviselők meghallgatták a Legfőbb Ügyészség, az ombudsman, a rendészeti panasztestület és civil szervezetek beszámolóit a 2006. őszi eseményekről. A rendőrség képviselői sem vettek részt az ülésen.

Balog Zoltán (Fidesz), a testület elnöke az ülés előtt újságíróknak azt mondta, a bizottsági képviselők kétötöde azért kezdeményezte az ülést, mert még mindig nem találták meg a 2006. őszi események felelőseit, és az áldozatok sem részesültek kártérítésben.

A képviselők a vizsgálatok tapasztalatairól kértek volna tájékoztatást a rendőrség, az ügyészség és a bíróság képviselőitől. Emellett tájékozódni szerettek volna a rendőrség felkészüléséről az idei 1956-os megemlékezésekre.

(MTI, MNO)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.