MNB-s kádertemető?

Pályáztatás nélkül került a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) Braun Róbert, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő korábbi stratégiai főtanácsadója, aki kommunikációs tanácsadói munkakörben került alkalmazásra „további munkaviszony keretében”. Braun nemcsak Gyurcsány bizalmasa volt, hanem 2003-tól a Miniszterelnöki Hivatalban Medgyessy Péter kormányfősége alatt kommunikációs helyettes államtitkárrá nevezték ki, sőt, korábban a Szabad Demokraták Szövetsége kabinetfőnöki pozícióját is betöltötte.

Magyar Nemzet
2010. 03. 16. 19:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk kérdésére, miszerint milyen alapon választották ki a tanácsadót, a sajtóosztály közölte: „az MNB mindenkori munkavállalóit szakmai tapasztalatuk és rátermettségük alapján választja ki”. Szerettük volna megtudni, hogy Gyurcsány Ferenc egykori stratégiai tanácsadója milyen okból kifolyólag került az MNB-hez, hogy szerződése meddig szól, hogy miért van szükség a tanácsaira, és milyen javadalmazást kap az adófizetők pénzéből, az ezekre a kérdésekre adandó válaszok azonban a jegybank sajtóosztályának közlése szerint személyes titoknak minősülnek, így erről nem tudtak információt kiadni.



Braun tanácsadói tevékenysége szakértők szerint abból a szempontból aggályokat vethet fel, hogy a jegybank működésének politikailag függetlennek kell lennie.

Mint arról korábban már beszámoltunk, február elsejével Braun feleségét, Rozgonyi Krisztinát a Nemzeti Hírközlési Hatóság tanácsának elnökévé nevezte ki a miniszterelnök. Rozgonyi kinevezése 2013 végéig szól.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.