Avar János: Szalonlincselők

MNO
2011. 07. 04. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevallom, az első perctől fogva nem értettem, miként hihette el lényegében a fél világ és főként a New York-i ügyészség, hogy a dolog úgy megtörténhetett, amint azt a szobalány állította. Sokféle változatot el lehetett képzelni, egyedül azt az egyet nem, amelyet pedig készpénznek vettek rendőrök, publicisták, közemberek. Mármint azt, hogy valaki kilép a fürdőszobából, ha meztelenül, ha sem, s csak úgy nekiront a soha nem látott szobalánynak. Hogy már ismerte és volt köztük valami, netán előbb enyelegtek, avagy éppenséggel alkudoztak (a hírek szerint a nő szex-szel egészítette ki szállodai jövedelmét), ezt mind el lehetett képzelni, miként azt is, hogy a felajzott férfi semmibe veszi a nő visszakozását és erőszakra ragadtatja magát, ami természetesen szintén bűntett. Ám a szobalány ilyesmiről nem beszélt, s a vád ekként azon a képtelenségen alapult, amit viszont az összes verzió közül egyedül tekinthettünk elképzelhetetlennek.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. július 4.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.