Hátrább az agarakkal!

Torkos Matild
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országunkat adósságspirálba kormányzó elvtársurak és a maradék hívek agymosott állapotának fenntartására leszerződött sajtómunkások – Kuncze Gáborral megerősített falkában – szemmel láthatóan összehangolt támadást indítottak az új kormány ellen. Vége a nyárnak. Az urak távoli kies tájakon jól kipihenték magukat.
Gyurcsány Ferenc, úgy tűnik, megalázó szerepet kapott a csapaterőben. Ő csak a blogjában dühöngheti ki magát. Szinte senki sem veszi már őt komolyan, a nyugdíjig hátralevő éveit akár kertészkedéssel is tölthetné Kötcsén. Bár azon, hogy az ügyészség csaknem másfél évtizede hanyagolja a vele való foglalatosságot, akár csodálkozhatnánk is, hiszen mégiscsak jó erkölcsbe ütköző és törvénysértő privatizációs manővereiről vált híressé még azelőtt, hogy politikai tényezővé vált volna. De ezen ma már csak a magamfajták akadnak fenn, akik még mindig balga naivitással hisznek abban, hogy olyan jogállamban élnek, amelyben a törvény mindenkire vonatkozik.
Kétségtelen, Gyurcsány maradandó nyomot hagyott a pártjában. Utódai – a sunyítva csendesen kártékony Bajnait leszámítva – ma a werberi és gyurcsányi kommunikációs technikákat vegyítve ötvözik az alpárian bulváros nyelvezettel, erősen fókuszálva a négyelemis szellemi színvonalú szavazópolgárokra. A szocialisták mai híveinek úgy tűnik, bejön a bikicsunáj is, főleg Mesterházy előadásában. Kérdés, a kampány végére maradnak-e még ötszázaléknyian. Jópofa gyerek ez az Attila – mondogatták egymásnak a nyugdíjasok Tarjánban. A rédei polgármesterük is jópofa volt a vetkőző csajjal az ölében, bár a falu jobbik fele megrökönyödött. Jópofa lesz MSZP-s színekben Terry Black is. Már csak ő hiányzott. A szocialista közélet színes egyéniségekben gazdag. Színesek, tarkák, mint a rohadás. „Gyurcsányiék” épp ilyen felhőtlen, bikicsunájos együgyű lazasággal tapsolták el a jövőt.
Miközben a kampányban dolgozó különítmények ámítják a népet, aközben bulvármédiából verbuvált kommandójuk minden eddiginél alpáribb szövegekkel támadja az új kormányt. Több szólamban gyalázkodnak. Az értelmiségi holdudvarból is mozgósították a nehéztüzérséget. A céljuk nyilvánvaló: a nagy társadalmi támogatottsággal bíró, új kormánnyal szemben meglévő bizalom aláásása, Matolcsy Györgyék gazdaságpolitikájának lejáratása. Céljuk eléréséhez még attól sem riadnak vissza, hogy a spekulációs célú külhoni befektetők kényére-kedvére zavart keltsenek. Hogy a saját nyolcévi kormányzásuk alatt végtelenül törékennyé tett forint árfolyamát is befolyásoló médiahisztériát generáljanak. Vajon a spekulánsok hasznából nekik is csurran-cseppen? Vagy már régóta saját zsebre acsarognak? Úgy tűnik, tényleg elhiszik, hogy lemorzsolhatják az új kormányt támogató erős társadalmi hátteret. Talán abban bíznak, hogy a kormányt támogató tömegek úgysem képesek megérteni, milyen pénzügyi machinációk eredményeként jutott el Magyarország mai keserves állapotába.
Lehet, hogy így van. De annyit bizonyára mindenki megért a Gyurcsányék által itthon levezényelt vagy csupán leasszisztált mutatványból, hogy ez vezetett oda, hogy ma olyan brutális mértékű az államadósságunk, hogy 2011-ben 2858 milliárd forintot kell véres verejtékkel kiizzadnunk magunkból adósságtörlesztésre.
Az ország tisztességes többsége kész jótállni Gyurcsányék saráért a pénzügyi világ felé, amíg tisztességesek maradnak a fizetési feltételek, és nem másra megy ki a játék, mint az adósságunk biztonságos törlesztésére. Legyen az elég, hogy fizetünk, mint a katonatiszt. Ne akarjanak tőlünk többet. Ne akarjanak mást.
Tudomásul kellene venni: úgy nem fog menni a jótállás, hogy miközben mi belegebedünk a kamatteherbe, a munkanélküliségbe, aközben például Brüsszelből cinikusan a jegybankelnökünk millióiért aggódnak, az itthon meg hatalmukat vesztett egykori helytartók a szemünkbe hazudják, hogy a fekete az fehér.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.