Sorozatos fémlopások

Hírösszefoglaló
2010. 12. 31. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felsővezeték tartóoszlopára mászott fel tegnap hajnalban egy fémtolvaj egy vasúti telepen Budapest XIV. kerületében – közölte a BRFK. Megpróbálta elvágni a vezetéket, az azonban kigyulladt, és őt is megperzselte. A sérültet egyik társa szedte le az oszlopról, majd a mentők kórházba vitték. A rendőrök négy férfit találtak a helyszínen, lopási kísérlet miatt indítottak eljárást ellenük.
Az Erzsébet híd budai hídfőjénél, a híd alatti járatrendszerben hangokra és mozgásra figyelt fel valaki hétfőn éjszaka. A rendőrök átvizsgálták a járatokat, kiderült, hogy a Gellért rakpartnál több kábel is hiányzik, azokat a tolvajok kötegekbe rakták össze. A tartóállványok között egy férfira bukkantak, aki menekülni próbált, de utolérték. A hídpillér szélénél három másik tolvaj rejtőzködött, őket is elfogták. A rendőrség lopás, illetve közérdekű üzem működésének megzavarása miatt indítványozta a négy gyanúsított előzetes letartóztatását.
Galambokon fémtolvajok akadtak el a hóban – tájékoztatta az MTI-t a Zala megyei rendőrség sajtóügyeletese. Csizmazia Péter elmondta, hétfő reggel a tulajdonos telefonált a rendőrségre, hogy ismeretlenek éppen a telke kerítését lopják, de utánfutós autójuk elakadt a hóban. A rendőrök megtalálták a kocsit, benne pedig egy huszonéves fiatalembert, két társa elmenekült. A két férfi tegnap önként jelentkezett a rendőrségen.
Közúti ellenőrzéskor bukott le hétfőn az a három debreceni férfi, aki 219 méter rézkábelt lopott el egy telephelyről még a múlt pénteken. Kelemen Éva, a megyei rendőrség szóvivője tegnap a távirati irodának elmondta, a kétzsáknyi színesfémet a gépkocsi csomagterében találták meg. A lopással csaknem félmillió forintos kárt okoztak a tulajdonosnak. A fiatalokat őrizetbe vették, és nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás gyanújával indítottak ellenük eljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.