Előbb kapituláció, aztán küzdelem

Munkatársunktól
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap a szokásos szereposztásban kezdődött meg a férfi kézilabda-bajnoki döntő: az MKB Veszprém a Pick-Szegedet fogadta. Legutóbb kereken tíz esztendeje fordult elő, hogy nem ez a két csapat osztozott az első két helyen (2001-ben a Dunaferré lett az ezüst), az pedig az elmúlt évtizedben mindössze egyszer, hogy a Szeged nyerte meg az aranyérmet. Történt ez 2007-ben, amikor az alföldiek hetespárbajban kivívott idegenbeli sikerrel nyitottak, így vették el a vetélytárs pályaelőnyét. Idén erre kisebb esély mutatkozott, hisz a veszprémiek a tavalyi fináléban saját csarnokukban tíz, majd tizenkét góllal intézték el fő vetélytársukat, amit a mostani alapszakaszban még megfejeltek, tizenhéttel nyertek.
A vendégek reményeit apasztotta Katzirz Dávid és Vadkerti Attila sérülés és műtét miatti kiválása is, így vágtak neki tegnap az első felvonásnak. A párharc nagy különbségű végeredményei általában a második félidőben alakultak ki, mert a csongrádiak legalább szünetig tartották magukat. Ám ezúttal ez csupán 2-2-ig sikerült, onnan a remeklő Perics kapus és Terzics vezérletével 8-2-re léptek meg a Vujint és Perezt nélkülöző házigazdák. A semleges néző számára túlságosan gyorsan alakult ki a téthez méltatlanul nagy differencia, jellemző módon már az első félidőben az volt a szegediek célja, hogy tíz gólon belülre kerüljenek. Ezt ugyan az utolsó másodpercben esett góllal 21-12 formájában elérték, de ennél nyilván többre vágytak. És nemcsak támadásban, hanem talán még inkább védekezésben, mert harminc percen belül húsznál több gólt kapni felér a kapitulációval.
A második játékrészben aztán bevonták a fehér zászlót, ami ahhoz volt elegendő, hogy négy mínuszra is visszazárkóztak, majd vereségük arányát 33-26-ra kozmetikázták. A semminél persze több, de a mindennél jóval kevesebb. Azt a valamely fél harmadik győzelméig tartó finálé második felvonásán, vasárnap lehet, azaz kell megkísérteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.