Napi sajtószemle

Munkatársunktól
2011. 06. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The New York Times
A pakisztáni hírszerzés (ISI) letartóztatott öt személyt, akit azzal vádol, hogy a CIA informátoraiként segítették az amerikaiakat Oszama bin Laden terroristavezér május 2-i likvidálásában – állítja az amerikai liberális napilap. Információi szerint az őrizetbe vettek között van egy pakisztáni őrnagy, illetve az a személy, aki a CIA-nek bérbe adott egy búvóhelyet Abbottábádban, hogy az ügynökök megfigyelhessék Bin Laden bunkerét. Az ISI tagadja, hogy bárkit letartóztatott volna az üggyel összefüggésben, ám azt elismerte, kihallgatott olyan személyeket, akik kapcsolatban lehetnek az amerikai hírszerzéssel. A lap szerint az eset miatt még feszültebb lehet az amúgy sem problémamentes amerikai–pakisztáni viszony.

The Daily Telegraph
A brit Munkáspárt meghatározó figurái ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy a pártvezető ellen szervezkedjenek – írta véleménycikkében a brit konzervatív napilap. Az Ed Miliband és a Munkáspárt: Az elit alakulat című anyag szerint a katasztrofális brit baloldali vereség után a párt egy igen labilis támogatottsággal bíró vezetőt választott, akit nem az alakulat parlamenti képviselői, hanem a tagság emelt be tisztségébe. A honatyák egyébként testvérére, a Brown-kabinet volt külügyminiszterére, Davidre adták voksuk. A lap úgy véli, annak ellenére, hogy a tíz hónapja pártelnöknek választott Ed Miliband a jóléti állam ígéretével kampányolva ismét megpróbálja átvenni a tagságon belüli kezdeményezést, egyre inkább kicsúszik a talaj a lába alól.

LAVANGUARDIA.es
William Roe Polk, a veterán amerikai külpolitikai tanácsadó a katalán La Vanguardiának három cikkben is elemezte Barack Obama lépéseit, amióta az amerikai elnök azt javasolta, hogy Izrael vonuljon vissza az 1967-es határok mögé. A három elemzés végén pedig levonta a következtetést, hogy igazuk volt azoknak, akik szerint Obama megmarad a szavaknál, és végül nem lép a tettek mezejére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.