Röviden

MN
2011. 06. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatnák Kolompárt
A Kolompár Orbán és nyolc társa ellen folyó büntetőperben a bíróság tegnap elrendelte a másodrendű vádlott letartóztatását. Kolompár László többször nem jelent meg a tárgyaláson, és nem volt elérhető, ezzel akadályozta a bizonyítási eljárást. A védő fellebbezett, így a határozat nem jogerős. A perben három ügyet egyesítettek, a vádlottakat többek között sikkasztással, magánokirat-hamisítással vádolják. (MTI)

Cáfol a tárca
Nem felel meg a valóságnak a Népszabadság tegnapi közlése, amely szerint a kormány arra kötelezné az orvosokat, hogy a rendelési idejük legfeljebb 60 százalékát az aktív dolgozók soron kívüli vizsgálatára kell fenntartaniuk – áll a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tegnapi közleményében. (MN)

Megérkezett a BKV metrókocsipénze
Átutalta a BKV-nak a francia Alstom cég három bankja a felmondott metrókocsi-szerződés után járó 30 milliárd forintos bankgaranciát – közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. A 65 milliárd forintos, de nem teljesített szerződés bankgaranciáinak lehívásáról a múlt héten Versailles-ban döntöttek. Tarlós István főpolgármester tegnap megerősítette korábbi szándékát, és június 21-én megegyezésre törekszik Patrick Kronnal, az Alstom elnök-vezérigazgatójával a budapesti találkozón. (Sz. Zs.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.