Egyiptomi mag felelős a német járványért?

Hírösszefoglaló
2011. 07. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 2009-es egyiptomi fűszermagszállítmány lehetett a forrása a tavasz végi németországi hasmenéses járványnak az Európai Unió élelmiszer-biztonsági ügynöksége (EFSA) szerint – közölte a távirati iroda. A görögszéna nevű (a világ számos országában termesztett) növény magjáról van szó, amelyből az említett szállítmánnyal tizenöt tonna érkezett Németországba. Az EFSA tegnap közzétett jelentése szerint ez a legvalószínűbb kapcsolat a baktérium és a hasmenéses járvány között. Az ügynökség azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy tegyen intézkedéseket az esetleges újabb fertőzések elkerülésére. Elképzelhető, hogy későbbi egyiptomi szállítmányok is tartalmazták a baktériumot, ezt az EFSA vizsgálja. A májusban kezdődött németországi hasmenéses járványnak 48 halálos áldozata volt, s ezrek szorultak orvosi ellátásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.