Röviden

MN
2011. 07. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs bocsánat
Nem hajlandó bocsánatot kérni Kassa főpolgármestere, Richard Rasi azért, mert a városi hivatal által áprilisban kiadott alkalmi kiadványban vulgáris jelzővel illették a magyarokat – írja a Szabad Újság. A felvidéki hetilap szerint a magyarok felháborodására az adott okot, hogy a Hokejovy zurnál jégkorongszaklap rendkívüli kiadásának tizedik oldalán Jirka Holecek volt jégkorongozó visszaemlékezésében arról írt, hogy a csehek egykoron „k…a magyaroknak” titulálták a kassai jégkorongcsapatot. (MTI)

Vissza a koronához?
Szlovákia lakosai nem támogatják Görögország megsegítését, és sokan nem zárkóznak el a koronához való visszatéréstől – derül ki a Focus ügynökség Hospodárske Noviny gazdasági lapnak készített felméréséből. A válaszadók 48 százaléka szabadulna meg az eurótól, s különös módon sokan vannak a korona visszatérését szorgalmazók között az euróbevezetést felügyelő – jelenleg ellenzéki – Smer szimpatizánsai. A koronapártiakkal szemben a lakosság 47 százaléka áll, szerintük az euróval Szlovákia többet nyert, mint vesztett. (MN)

Megállított hajó
Feltartóztatott a görög haditengerészet tegnap egy kanadai hajót, amely az athéni hatóságok tiltásával dacolva megpróbált segélyt és palesztinbarát aktivistákat szállítani a Gázai övezetbe – közölte egy segélyaktivista. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.