Kovácsék támadják hazánkat

A szocialisták alelnöke szerint „az 1970-es évek vége óta nem volt olyan kedvezőtlen Magyarország nemzetközi megítélése, mint jelenleg”. A Fidesz viszont azt tartja elfogadhatatlannak, hogy a szocialisták mindent megtesznek hazánk nemzetközi lejáratása érdekében.

Munkatársunktól
2011. 08. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács László szerint a kormány „nem a demokrácia szabályai szerint, hanem a jogállam felszámolására, a független intézmények elfoglalására használja fel kétharmados parlamenti többségét”, az ezt kifogásoló nemzetközi bírálatokra pedig „gőgös, fennhéjázó, elutasító és csúsztatásoktól sem visszariadó” válaszokat ad. Felidézte a fékek és ellensúlyok „lebontására”, a semlegességet igénylő közjogi pozíciók és intézmények „elfoglalására”, a jegybank és a bíróságok elleni „támadásokra”, a médiatörvényre és az alaptörvényre vonatkozó külföldi kritikákat. Ezekben az ügyekben egyébként a minap Thomas Meila amerikai helyettes külügyi államtitkár kritizálta hazánkat. Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő a Twitteren minderre így reagált: „Ki a f…sz az a Thomas Meila?” Kovács erre azt mondta, a bejegyzés miatt Deutschnak „kell ezért szégyenkeznie, esetleg a pártjának, amely egy ilyen modorú embert az Európai Parlamentbe delegál”.
A Fidesz szerint ugyanakkor Kovács László kijelentéseivel „azok próbálnak tükröt állítani a kormány elé, akik a leginkább felelősek azért, hogy az összetört”. A kommüniké szerint Magyarország 2002 és 2010 között elvesztette nemzetközi hitelét, kiszolgáltatottá vált, a szocialisták pedig „a kormányváltást követően sem adták fel az ország hírnevének rombolását: a belügyeket (médiatörvény, alaptörvény) nemzetközi színtérre kijátszva támadták saját országukat, semmiféle tiszteletet nem mutatva a magyar emberek felé”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.