Pótszék

Pethő Tibor
2011. 08. 07. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bolondok falva
Esztergomi Várszínház. Író: Dió Zoltán. Zene: Fehérvári Lilla. Bemutató: augusztus 4.
Messze Afrikából, a híres Bamana királyságból egy csodálatos kecske érkezik. Ha megrázza magát, és táncolni kezd, szőréből kincsek hullanak. Nem aranypénz, gyémánt vagy igazgyöngy, hanem gyönyörű mesék. Ezek közül az egyik Tibbó falu leggazdagabb lakójáról, a féleszű Kuréról szól, aki a bugyuta falusiak híres főnöke szeretett volna lenni. Egy baj van csupán vele: borzasztó buta.

Csillagvitéz (Kalandozások Ihajcsuhajdiában)
Kőszegi Várszínház. Író: Sütő András. Rendező: Harangi Mária. Bemutató: augusztus 4.
Csillagvitéz találkozik a földön járó Jóistennel és Szent Péterrel, kulacsából megkínálja őket egy kis itókával. Hálából azt kéri, hogy azt parancsolhassa bele a zsákjába, amit és akit akar. A Jóisten teljesíti kérését, így Csillagvitéz igazságot tud szolgáltatni a szegényeknek.

Fénylő Hold
Vörösmarty Színház – Pelikán Udvar. Bemutató: július 31.
A musicalshow a Broadway hangjaiból és a legnépszerűbb magyar dalokból válogat. A négy énekes előadását látványos tánc kíséri.

Mészáros Máté
Zsámbéki Színházi Bázis. Rendező: Máté Gábor. Bemutató: augusztus 4.
A Zsámbéki Színházi Bázison minden évben találkozik Máté Gábor 2004-ben végzett színészosztálya. Idén Mészáros Mátéról, a Vígszínház művészéről szól az előadás az egykori osztály közreműködésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.