Keresés
Magyar Nemzet
2021. május 13., csütörtök, Szervác, Imola napja
HÍR TV – CSÖRTEKarácsony igazán megválogathatná szavait
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/nogradi-a-vadakrol-ket-hibat-kovettem-el-3981693/

Nógrádi a vádakról: Két hibát követtem el

Elmondása szerint vakon megbízott az őt meglátogató újságíróban és hülyeségek voltak az önéletrajzában. De nem érzi magát „büdös k.rvának”.

Öt hónap alatt 16 ezresre, öt hét alatt további négy ezerrel gyarapodott Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő rajongói klubja, nem csoda, hogy az első után a második közönségtalálkozón is a csilláron lógtak az érdeklődők a Király utca 11. alatti rendezvényközpontban. A szeptemberi eseményt ráadásul jól fel is használták arra, hogy reklámot csináljanak Nógrádi „életműkönyvének” (40 év alatt a Föld körül), ezt mutatták be a harmadik közönségtalálkozón, ami azért is ígérkezett különösen izgalmasnak, mert a Facebook-oldal üzemeltetői ígéretet tettek arra – és információink szerint maga Nógrádi György ragaszkodott is ehhez –, hogy „az elmúlt napokban megjelent cikkekről, interjúkról is szó esik majd…” – nyilvánvalóan arra gondoltak, ami az index.hu múlt heti írása óta történt a honi sajtóban a közkedvelt médiaszemélyiség körül. Említett hírportál akkor arról értekezett, hogy

A múlt heti Magyar Narancs ezt követően bő terjedelemben értekezett Nógrádi privatizációban játszott szerepéről, KISZ- és MSZMP-tagságáról, pártokat behálózó üzleti ügyeiről.

Nos, Nógrádi keddi könyvbemutatójának kezdése előtt már 24 perccel megérkezett a K11-be, s konstatálva, hogy ilyen gyors volt, bedobta, „talán indulok az elnökválasztáson”.

A porondmester ezúttal is az erzsébetvárosi PM-es önkormányzati képviselő, Szücs Balázs volt, hogy politikailag még pikánsabb legyen az este. Aztán jött Nógrádi: „ami történt, az baromira bánt”. Majd így folytatta:

Két hibát követtem el: egyik, hogy nem vettem föl magnóra a beszélgetést, a másik, hogy az egyetemi honlapra felkerült rektori életrajzban egy szó hülyeség és a svéd akadémia. Ott van az összes valós címem, az valamiért nem volt érdekes” – kezdte a „védekező blokkot” Nógrádi, aki becsületsértést követne el, ha elmondaná, mi volt az indexes újságíró első mondata, és különben sem tudná bizonyítani. Úgy fogalmazott, egy újságírónak joga van bármihez, de egyetemi tanárként minimális tisztességet elvárna akkor is, ha – mint mondta – kiderülne róla, hogy „egy büdös k.rva”.

Az egyetemi honlapról a sajtóban citált svéd akadémiás részt ugyanakkor az interjút készítő újságíró szerinte maga sem találta meg, méghozzá azért nem, mert egész egyszerűen valótlanság volt, bezzeg – tette hozzá a szakértő – a többi, valós (például németországi, ausztriai) titulusa nem volt az újságíró számára érdekes, ahogy az sem, hogy tíz éven át vették igénybe tanácsadói munkáját honvédelmi miniszterek itthon.

Aztán rövid sajtószemlét tartott, hogyan hülyézte le a honi balliberális sajtó azok után, hogy a megnevezett portálokon azelőtt csupa pozitív cikkek jelentek meg róla. Az Indexet azért hosszan ostorozta, mondván, 8 kérdéses levelet küldtek egy bizonyos rektornak, ezek után a válaszokról valahogy egy szó sem esett az elkészült összeállításban, amelyben az is fáj neki, hogy összefüggésbe hozták a kerítéssel csak azért, mert a kormányzati elhatározás előtt 9 nappal ő annak szükségességéről már nyilvánosan beszélt.

Publikációinak számáról szólva azt mondta, az egyetemen nincs három olyan tanszékvezető, aki annyit írna, mint ő. Ha ennél is több kerülne ki a keze alól, az a tévészereplései elől venné el az időt, amit ő imád, nem mond le róla.

Hétfői programjáról szót ejtve felsorolta: „Reggel a Kossuth Rádióban voltam, 6.30-kor az M1-en, 8 óra után az RTL-en, 11.30-kor a HM-ben tartottam egy másfél órás előadást, este pedig lementünk Győrbe egy püspökkel, ahol kétszáz diáknak tartottam előadást. Ezt mind ingyen. Ennyit a pénzről. Ezeket baromira élvezem. Olyan helyzetben vagyok, hogy háború folyik ellenem. De most még azt is megkérdeztem a könyvelőtől, a könyvek után hogy kell adóznom” – utalt az est apropójára Nógrádi.

Aztán felolvasta, mit csinált eddig idén szeptemberig: 135 tévészereplés, 162 rádiószereplés, 56 konferencia, előadás a német vezetői konferencián honorárium nélkül, hatvannál is több újságcikk, egy lapban saját rovat, külföldi előadások és médiaszereplések környező országokban, interjú rangos svájci és lengyel lapokban. Egy alkalommal az orosz tévében és a rádióban is felületet kapott. Mostanság ugyanilyen alkalmak várnak rá, Münchenben migrációs konferenciára várják, később pedig Brüsszelben is jelenése lesz. Beszámolt arról is, hogy a Fidesz és az MSZP felkérésére is tartott előadást, és tudományos szinten a TEK munkáját is segítette, mindemellett pedig PhD-kurzusokat tartott a közgázon és doktoranduszai is vannak.

Az osztrák védelmi miniszter munkáját egy tudományos bizottság is segíti, amely több algrémiumból áll. Ezek egyikének, a közgazdaságtudományinak Nógrádi György is tagja – írta megkeresésünkre a minisztérium sajtóosztálya.

Ami azért érdekes, mert az Indexszel még azt közölték – a portál állítása szerint –, hogy nem tudnak a magyar szakértő ottani tanácsadói tevékenységéről. A cikk megjelenése után azonban a grazi egyetem egyik professzora, Wolf Rauch úgy nyilatkozott az Indexnek, hogy Nógrádi több mint tíz éve tagja a testületnek, amit onnan tud, hogy ő ennek a vezetője.

 

– Ennyit arról, hogy nem végzek tudományos munkát – kerekítette le a kritikákra adott reakcióját Nógrádi, „nem érzem, hogy sarokba kellene állnom, hogy egy büdös k.rva vagyok”, ismételte meg. Rengeteg e-mailt kapott, hogy tartson ki, de Bolgár Györggyel végül – említése szerint – nem állt szóba, és nem azért, mert rosszul tudták egy ismert taxistársaságétól csak egy számjegyben különböző, majdnem „színötös” telefonszámát.

Én és Claudia Schiffer… Legalább tizenöt éve hülyítem barátaimat Claudia Schifferrel. Időközben persze mindketten idősebbek lettünk.
*
– Legalább egy lány kérdezzen!
– ( ) Milyennek találja az amerikai nagykövet asszonyt?
– Olyasmi lábai vannak, mint Sharon Stone-nak tíz éve, bugyiban. ( )
*
Nógrádi összefut az egyetemen a rektorral.
– Szervusz, Zsoltikám, ne haragudj, de látom a plakátokon, hogy meghívtátok DSK-t, hogy előadást tartson a pénzügyi válsághelyzetekről.
– Igen-igen, nagy az érdeklődés, de te, természetesen ingyen beülhetsz…
– Nem ez a gond, de nem félsz, hogy rossz fényt vetne ránk Dominique „rekreációs tevékenysége”?
– Ugyan! Külön úgy szerveztem a repülőjegyét, hogy reggel jön, este megy, napközben meg itt van. Még az ebédjét is idehozatom, a diákokkal fog enni a menzán…
– Hát ez az! Szerinted mi lesz a desszert, ha ez a k.rva ebédszünet három teljes órán át fog tartani?

A dedikálás előtt még néhány mondatban reagált aktuális biztonságpolitikai kérdésekre és szakmai szerelmeiről (Willy Brandt XX. századi szocdem NSZK-kancellár és Talleyrand francia külügyér a XIX. századból) is beszélt, és nem rejtette véka alá abbeli véleményét, amely Magyarországon nem lesz népszerű: Merkelt most is jó taktikusnak tartja.

Kérdésekre válaszolva még beszámolt az alig létező bécsi felsőoktatási intézményről, amelynek beindulását komolyan befolyásolhatja a migránsok miatti német-osztrák esetleges határzár, de mint jósolja, 2017 elején már valódi kurzusok lehetnek Bécsben.

Hogy mindazon dolgok miatt, amelyek miatt sérelmet érez, perelni is fog-e, nem tudja még, mivel bizonyítani tényleg nincsenek eszközei, megfutamodni viszont nem igazán szeretne.

A könyvről: a Kossuth Kiadó gondozásában megjelent, 40 év alatt a Föld körül – 1, 2, 3… kacifántos címet viselő kiadványt 2990 forintért adják a boltokban, és voltaképp egy sztorigyűjtemény az egyetemi tanár utazásairól, a „Memoár 1, 2, 3…” kibővített változata.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Karácsony és az angol

Karácsonynak diplomája se lehetne a mai szabályok szerint
Az idegen nyelvek ismerete évtizedes elvárás a magyar felsőoktatásban, de nyelvtudásban több tízezer érettségiző is lekörözi Budapest első emberét.

VILÁGJÁRVÁNY-VÉDEKEZÉS

Orbán Viktor személyesen fejezte ki nagyrabecsülését Karikó Katalinnak
A találkozón a kutatóbiológus személyes életútjáról, az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséről és az oltás fontosságáról is szó esett.

Fake News

HVG-álhír: nincs benne a portói nyilatkozatban a „gender equality”
A balliberális lap tévesen idézte a dokumentumot, amelyben valójában a magyarok által támogatott kifejezés szerepel.

Poszt-trauma

Jakab Péter komolyan kezdhet félni
Már beindult a daráló.

Poszt-trauma

Beszéljünk az angolnyelv-tudásról!
A túloldali politikacsináló propagandistáknál személyfüggő a beszédkészség szükségessége.

Poszt-trauma

Az Economistban Karácsony Gergely már átvágta a határzárat
Ideje befejezni a sumákolást, a kettős beszédet, és színt vallani kerítésügyben.

Aktuális

Jobbikos alelnök a határon túliak szavazati jogáról: Majd meglátjuk!
Varga-Damm Andrea szerint a Jobbik nemcsak erkölcsi és jogi, hanem politikai csapdába is sodorhatja magát az ilyen elszólásokkal.

Fricz Tamás blogja

A pedofilgyanús Foucault, avagy számít-e az erkölcs a szakmai teljesítmény megítélésénél?
Előrebocsátom: nem hiszem, hogy tökéletesen megválaszolható a kérdés. 
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Ne maradjon le, legyen mindig naprakész, iratkozzon fel a Magyar Nemzet hírlevelére!