Hillernek házi fotósra is futotta

Csak az oktatásban volt hajlandó megszorítani Hiller István, saját magán a gazdasági válság tetőpontján sem spórolt – derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján közzétett átadás-átvételi jegyzőkönyvből. A volt szocialista miniszter csak idén több mint 2,4 millió forintot költött udvari fotósra.

Magyar Nemzet
2010. 07. 14. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a szocialista Hiller István oktatási minisztersége idején több mint tízezer tanár veszítette el az állását, majd a válságra hivatkozva befagyasztották a tanárok bérét, megvonták a továbbképzések állami támogatását és drasztikusan csökkentették a felkészüléshez és önképzéshez elengedhetetlenül szükséges szakirodalom vásárlására biztosított forrást, addig a tárcavezető még a luxusdolgokról sem volt hajlandó lemondani. Ez derül ki abból a dokumentumból, amelyet még a Hiller István vezette Oktatási és Kulturális Minisztérium készített az utódok számára az idei évre vonatkozó kötelezettségvállalásokról.

A jogutód Nemzeti Erőforrás Minisztérium honlapján közzétett átadás-átvételi jegyzőkönyv tanúsága szerint Hiller éppen a gazdasági válság tetőzésekor, 2009 januárjában kötött hosszú távú keretszerződést a Gordonpress Bt.-vel a „miniszteri szereplések alkalmankénti fotózására”. Hiller nem akárkit választott udvari fotósnak. A Gordonpress Bt. fotósa ugyanis Gordon Eszter, a fotóstársadalom több díjjal kitüntetett, elismert művésze. A jegyzőkönyv tanúsága szerint Hiller István csak az idei évben 2,4 millió forint kifizetésére vállalt kötelezettséget közpénzből a róla készített művészi fotókért – írja a szerdai Magyar Nemzet, a lapban bővebben is olvashat a témáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.