időjárás 16°C Helga 2023. október 3.
logo

Április 30-a után sem lesz kilakoltatás

GB
2014.04.23. 13:40

A kormány úgy döntött, hogy addig nem oldják fel a moratóriumot, amíg nem rendezik végleg a devizahitelesek problémáját.

Giró-Szász András az MTI kérdésére adott tájékoztatásában hozzátette, hogy a kormány az ezzel kapcsolatos javaslatát az Országgyűlés elé terjeszti.

A parlament tavaly novemberben döntött arról, hogy április 30-ig meghosszabbítja a kilakoltatási moratóriumot. Korábban a végrehajtói és a közjegyzői kamara is arról beszélt, szükségessé válhat, hogy a jogalkotók a devizaügy végleges rendezéséig meghosszabbítsák a kilakoltatási moratórium határidejét.

Az üggyel kapcsolatos CÖF-állásfoglalást itt, a Magyar Nemzet témában írt cikkét pedig ide kattintva olvashatja.

A Nem Adom a Házamat csoport a kilakoltatások és a banki végrehajtások leállítását követelte szerdán az Oktogonnál tartott demonstrációján.

Rétvári Bence a Magyar Nemzetnek márciusban arról beszélt: lényegében két lépcsőben foglalkoznának a lakossági adósságok ügyével. Elsőként a devizajogszabályról szavazna az új Országgyűlés, így elrendezve a banki kölcsönök okozta gondokat. Ezután kerülhetne napirendre a családi csődvédelem. – Utóbbi szabályrendszer nem a devizahitelesek megsegítését szolgálná, inkább azoknak nyújtana menedéket, akik például hitelkártya-tartozást halmoztak fel, fogyasztási kölcsönnel maradtak el, esetleg a közműszámlákat nem tudják kifizetni – mondta a politikus. Hozzátette: a családi – más néven fogyasztási – csődvédelem eljárása, intézményrendszere a kisebb adósságok kigazdálkodásához kínálna segítséget.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.