Lemondott a paralimpiai bizottság felügyelőbizottsága

Az MPB és a Gömöri Zsolt körüli botrány újabb szakaszába léphet.

2015. 05. 28. 9:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírt Hegedűs Lajos, a testület egyik volt tagja is megerősítette. Hegedűs magánéleti okokkal indokolta saját távozását. „Miután a szövetségi tisztségem megszűnt, így nem kívánom folytatni a másik tisztséget (...) A felügyelőbizottság indítványozta az elnökség számára, hogy hívja össze a rendkívüli közgyűlést. Tudomásom szerint ez meg is történt” – mondta a felügyelőbizottság volt tagja.

Az MPB körüli botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól hitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, többek között vezetői indokolatlan utazásaival. Gömöri a vissza nem térítendő támogatást – melyet Deutsch Tamás alelnök javaslatára szavazott meg neki az elnökség és amit már visszafizetett – törvényesnek nevezte.

Később az is kiderült, hogy Magyar Paralimpiai Bizottság elnökével ellentétben egyetlen minisztériumi köztisztviselő sem kapott támogatást devizahitele végtörlesztéséhez – írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

Szerdán feljelentést tettek a rendőrségen azok a sportolók, sportvezetők és szakértők, akiket Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az ellene irányuló lejárató kampánnyal vádolt meg, és hogy ezt igazolja, a személyes levelezéseiket nyilvánosságra hozta.

Csütörtökön a Népszabadság azt írta, a Coca-Cola HBC Magyarország már két hete felfüggesztette a Magyar Paralimpiai Bizottság milliós nagyságrendű támogatását, amíg a szervezet nem rendezi vitás pénzügyeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.