Nincs eladó metróállomás Budapesten

Tarlós István és Bolla Tibor cáfolta az állomás eladásáról szóló híreszteléseket.

2016. 05. 27. 7:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem Habony Árpád barátai, sem más offshore-lovagok nem tehetik rá a kezüket a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion megállójára – cáfolta lapunknak Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója az állomás eladásáról szóló híreszteléseket. A Heti Válasz ugyanis azt írta, bizonyítékaik vannak arra, hogy a Princess pékséglánc tulajdonosai vehetik meg a BKV-tól a metrómegállót és a fölötte lévő irodaházat. – Sorra megerősítik a Demszky-korszak leghajmeresztőbb BKV-szerződéseit. Az SZDSZ-kegyencből Habony Árpád barátjává vált grúz–izraeli offshore-lovagok, Shabtai Michaeli és Michael Gagel versenyeztetés nélkül lehetnek a privatizáció haszonélvezői a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztendő határozattervezet szerint – olvasható a hetilapban.

Ezzel szemben Tarlós István lapunknak leszögezte: a lap által említett ügyletet elő sem terjesztené, alá sem írná. Miután kiderült, hogy a BKV javaslatáról van szó, hozzátette, értékhatár függvényében akár a képviselők is tárgyalhatnak arról, ha ő úgy dönt.

Bolla Tibor is visszautasítja az állításokat, szerinte ők éppen a Demszky-korszakban kötött szerződések hátrányait számolnák fel. Ugyanis a metróvonal fölött lévő, a 2008-as részbeni privatizáció után használhatatlanná vált irodaház 80 százaléknyi résztulajdonát eladnák a kisebbségi tulajdonosnak, amiből a BKV több mint egymilliárd forintot nyerhet. – Szó sem lehet versenyeztetésről: 2008-ban úgy adták el a Welt-Stadt Kft.-nek (A ciprusi tulajdonú cég ügyvezetője az egyik említett vállalkozó, helyes névvel: Gag El Mikhael – a szerk.) 48 millió forintért az irodaház csaknem húsz százalékát, hogy az épület mára szinte kong az ürességtől. Az osztatlan közös tulajdon miatt a BKV, de a magáncég keze is meg van kötve, ráadásul az elővásárlási jog mellé még fejlesztési jogot is adtak a vevőnek – fejtette ki Bolla Tibor, aki szerint az e miatti kártérítési kötelezettségtől most megszabadulhatnak. Hozzátette, hogy Budapesten nem adnak el metrómegállót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.