A Fidesz nem megy el a nemzetbiztonsági ülésre

Nem vesznek részt az ellenzék által kierőszakolt hecckampányban – írta Németh Szilárd.

MNO
2016. 06. 24. 7:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ülésre a Belügyminisztérium, a rendőrség, illetve a titkosszolgálatok képviselőit is meghívták.

Csütörtökön kerestük a Fidesz-frakciót, hogy elmennek-e az ülésre, de választ nem kaptunk, majd péntek reggel Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke közleményt adott ki, amelyben azt írta, hogy a Fidesz–KDNP-frakció képviselői „nem vesznek részt az ellenzék által kierőszakolt hecckampányban, ezért nem mennek el a kormánypárti politikusokkal való egyeztetés nélküli, sebtében összerántott nemzetbiztonsági bizottsági ülésre”, amelyet a szocialista Molnár Zsolt kezdeményezett.

Hozzáteszi: sem az ülés napirendje, amelyet egy maffialeszámolásban játszott szerepéért jogerősen tizenöt évre elítélt bűnöző valótlan állításai, valamint minden alapot nélkülöző sajtóértesülések képeznek; sem összehívásának módja nem teszi lehetővé, hogy a Fidesz–KDNP képviselői bármilyen érdemi vitát folytassanak a bizottságban. Molnár Zsolt bizottsági elnök egyeztetés nélküli sietségének nem lehet más az oka, mint a gyors politikai botránykeltés és szerepelni vágyás a hétvégi szocialista tisztújítás előtt. „Arra azonban felhívnánk a figyelmüket, az MSZP tisztújítása nem nemzetbiztonsági kérdés, hanem szigorúan a szocialisták belső pártügye” – írja Németh Szilárd a közleményben.

A közlemény szerint „a bűnöző hamis vádjaira már megszületett a válasz: Rogán Antal részt vesz a bírósági szembesítésen, és hamis tanúzásért feljelenti Portikot. Az ülés másik napirendi pontja pedig egy olyan folyamatban lévő büntetőügy nyomozati anyagáról szóló sajtóértesüléseket tárgyalna, amelybe a nemzetbiztonsági bizottság sem tekinthet bele. A Fidesz–KDNP-frakció bizottsági tagjai a leírtak értelmében nem statisztálnak ahhoz, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot önző és hazug politikai homokozóvá silányítsa az ellenzék”.

Az MSZP honlapján kedden Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke úgy fogalmazott: Portik Tamás terhelő vallomása súlyos árnyékot vet ma már nemcsak Rogán Antalra, de a teljes magyar kormányoldalra is. „Portik állításait a hatóságoknak ki kell vizsgálniuk. Ugyanakkor a büntetőjogi kérdéseken kívül az ügynek komoly nemzetbiztonsági vonatkozásai is lehetnek. Ezért azonnali írásbeli tájékoztatást várunk a Belügyminisztériumtól a Rogán–Portik-ügy esetleges nemzetbiztonsági kockázatainak mielőbbi tisztázása érdekében – közölte, hozzátéve: – Várjuk az írásos belügyi tájékoztatást a Spéder-ügy kapcsán is, mert ha igaz a hír, hogy vezető fideszes politikusokkal folytatott beszélgetésekről készült hangfelvételeket is lefoglalt a rendőrség, akkor a Fidesz-közeli üzletember ügye is komoly nemzetbiztonsági kérdéseket vethet fel.”

Ismeretes, múlt pénteken a Prisztás-gyilkosságban betöltött szerepéért 15 év fegyházra ítélt és más alvilági leszámolások miatt is megvádolt Portik azt állította: ismeri Rogánt, és személyesen tízmillió forintnyi eurót adott át neki, hogy közreműködjön egy belvárosi ingatlan áron aluli megvételében. Előadása szerint a pénzt a miniszterelnök bizalmasának, Habony Árpádnak a nagynénje, Pápa Marianne küldte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.