„A haverok kifizetéséről szól a budapesti busztender”

A zöldpárt szerint munkahelyek is veszélybe kerülnek.

MTI
2016. 07. 05. 11:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus keddi sajtótájékoztatóján bírálta a kormány pénteken megjelent rendeletét, emlékeztetve: pénz hiányában számos szükséges fejlesztés nem valósul meg, például a metrókocsik légkondicionálása vagy az összes állomás akadálymentessé tétele.

A 3-as metró felújításakor a pótláshoz szükséges szolgáltatásvásárlás ugyanakkor szerinte nemcsak drágább a buszbeszerzésénél, annak más káros következményei is lesznek – jelentette ki: BKV-s munkahelyek kerülhetnek veszélybe, és gyengül a munkavállalói érdekképviselet ereje is.

Az ellenzéki fővárosi képviselő utalt a nemzeti buszstratégiára is, amely vagy magyar gyártású, vagy itt összeszerelt járműveket preferál. Rámutatott: jelenleg egyikhez sincs meg a kapacitás, így a 3-as metró felújításához kapcsolódóan, de tíz évre kiírt szolgáltatásvásárlásra állítása szerint csak Mercedes járművek jöhetnek szóba.

A főpolgármester a Magyar Nemzetnek magyarázta a kormánydöntést, amit szerinte sokan félreértelmeznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.