Hiába minden bocsánatkérés, tüntetnek a BKK ellen

Az előállított etikus hekker mellett demonstrálnak a Rumbach Sebestyén utcában, hétfő este 7-kor.

MN
2017. 07. 24. 7:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A T-Systems és a BKK szombaton kiadott nyilatkozatai csak megerősítettek minket az elhatározásunkban, hogy megmutassuk: nem kérünk a jogi intézkedésnek álcázott megtorló akciókból. Ezért a botrány kirobbanásakor bejelentett demonstrációt július 24-én, hétfőn 19.00 órakor a Rumbach Sebestyén utcában felállított guruló színpadnál megtartjuk” – írta közleményében az esemény szervezője, az Occupy Oktogon Bázis.

Az ügy előzménye, hogy rendőrök vitték el azt a fiatalt, aki 50 forintért tudott jegyet venni a BKK alkalmazásával, a fiatal azonnal jelezte ezt a vállalat felé, ezzel hívva fel a figyelmet a hibára. Ám a BKK a jelzést azzal hálálta meg, hogy feljelentette a fiatalt.

Nem sokkal később azonban a BKK Zrt. vezérigazgatója, Dabóczi Kálmán közleményben kért bocsánatot: „Őszintén sajnálom, hogy a BKK online értékesítési rendszerének bevezetése problémákkal terhelt, higgyék el, engem és kollégáimat is az a cél vezérelt, hogy a közösségi közlekedést használók könnyen elérhető, gyors és ügyfélbarát megoldást vehessenek igénybe”.

Szombaton a T-Systems Magyarország vezérigazgatója, Kaszás Zoltán is bocsánatot kért: „Személy szerint engem is megérint a fiatalember esete, de szeretném kiemelni, hogy számunkra az adott körülmények között nem volt más lehetőség, minthogy feljelentést tegyünk ismeretlen tettes ellen (a fiatalember nem felénk jelzett)”. Hozzátette, amennyiben bebizonyosodik a fiú etikus magatartása, szeretné felajánlani a jövőbeni együttműködés lehetőségét számára. 

Ugyanakkor az előállított etikus hekker is megszólalt. Szombaton az RTL Klub Híradójának nyilatkozott, szigorúan név nélkül és eltorzított hanggal. Elmondta, megviselte a kihallgatás. Amikor a BKK-t értesítette a hibáról, már levelében egyértelművé tette, hogy az 50 forintért vásárolt bérletet nem kívánja használni, és segítő szándékkal jár el.

A BKK online jegyértékesítési rendszere körüli sorozatos hibák miatt Tarlós István átfogó vizsgálatot kért Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettestől, aki ezt el is rendelte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.