Marton László bocsánatot kér, és maradna a Vígszínházban

Marton elismeri, hogy „megsértett”, vagy „nehéz helyzetbe hozott” másokat, de arra utal, hogy nem volt szándékos.

MN
2017. 10. 26. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az elmúlt napokban napvilágot látott, személyemet érintő hírek mindent összetörtek körülöttem” – írja csütörtökön kiadott közleményében Marton László, a Vígszínház korábbi főrendezője, aki az után mondott le posztjáról, hogy Sárosdi Lilla színésznő, majd mások is szexuális zaklatással vádolták meg. Bár Marton elismeri, hogy „megsértett” vagy „nehéz helyzetbe hozott” másokat, arra utal, hogy ez nem volt szándékos, illetve a történetekben „egyoldalú értékelések is találhatók”.

„Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket. Ezúton üzenem minden névvel vagy név nélkül megszólaló személynek, hogy bocsánatot kérek, ha olyat tettem vagy úgy viselkedtem, amivel megsértettem, nehéz helyzetbe hoztam őket. Tisztelettel kérem bocsánatkérésem elfogadását” – írta a rendező, hozzátéve, hogy továbbra is a Vígszínház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendelkezésére áll, vagyis a történtek ellenére tovább tanítana és dolgozna.

A bocsánatkérő közlemény után a Bors online érte el a színésznőt, aki azt mondta: sír a hír hallatán. „Ez egy hatalmas dolog, hogyne lehetne elfogadni egy ilyen bocsánatkérést? Tőle ez a legnemesebb, amit tehetett” – mondta Sárosdi, aki sajnálja, hogy ilyen sokat kellett várni erre, de örül, hogy képes volt megtenni ezt. „Ilyen még nem történt Magyarországon, és örülök, hogy ennek a fontos társadalmi ügynek ilyen katartikus lezárása lehetett” – fogalmazott a színésznő.

Sárosdi Lilla október 19-én árulta el, hogy ki az a rendező, aki állítása szerint zaklatta: a színművész a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Marton Lászlót nevezte meg Facebookon közzétett videójában.

Először még nem nevezte meg a rendezőt, aki orális szexre akarta rávenni őt. Azt írta: fiatal, naiv és szűz lány volt, amikor egy próba után – amelyen nézőként vett részt – a rendező és egy barátja autózni hívta. „A Margit hídnál oldalra nézek, látom a Parlamentet, és előttem a nagy rendező térdel a kocsiülésen letolt sliccel, pici, löttyedt hímtagja himbál a szemem előtt. »Puszild meg!« – hallom az instrukciót. Elsírtam magam!” – írta Sárosdi.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Kerekes Viktória, Kovács Patrícia és Farkas Franciska színésznők is kiálltak Sárosdi Lilla mellett. Korábban Marton László azt állította: a személyével kapcsolatos állítások valótlanok, de ennek ellenére – „az ügy tisztázásáig” – lemondott főrendezői állásárról.

Nyilatkoztak lapunknak olyan színházi vezetők, rendezők is, mint Karinthy Márton, Balázs Péter vagy Bagó Bertalan. Egy héttel ezelőtt úriembernek nevezte a szexuális zaklatási ügybe keveredett Marton Lászlót, most pedig újabb kételyeit osztotta meg az azóta nyilvánosság elé lépő nők történeteivel kapcsolatban Verebes István.

A történtekkel kapcsolatos írásainkat ide kattintva olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.