időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Lesz-e annyi a diktatúrázókban, hogy beszámoljanak a valóságról?

Forrás: FACEBOOK
2020.05.18. 18:04
Lesz-e annyi a diktatúrázókban, hogy beszámoljanak a valóságról?

Varga Judit igazságügyi miniszter hivatalos Facebook-oldalán írt a rendkívüli jogrend kapcsán rémhíreket terjesztőkről.

Ahogy Petőfi Sándor írta „Az idő igaz, s eldönti, ami nem az.” A kormány a törvény elfogadásakor és azt követően is mindig hangsúlyozta, hogy amint a járványhelyzet ezt lehetővé teszi, megszüntetésre kerül a rendkívüli jogrend.

Ahogy azt miniszterelnök úr pénteken jelezte, már májusban beterjesztésre kerülhet az erre vonatkozó törvényjavaslat, és annak az Országgyűlés által való megtárgyalását valamint elfogadását követően, júniusban megszűnhet a rendkívüli jogrend Magyarországon – írja Varga Judit a Facebook-bejegyzésben.

– Ugyan bocsánatot eddig sem kértek és ezután sem fognak kérni, azért érdemes visszaemlékeznünk arra, hogy a világjárvány kellős közepén, a védekezés legnehezebb napjaiban a hazai ellenzéki pártok képviselői, karöltve a nyugat-európai politikai vezetőkkel, a liberális fősodratú médiával és a jól ismert szatelit civilszervezeteikkel, mással sem voltak elfoglalva, mint hogy egy soha nem látott intenzitású, koordinált politikai támadást intézzenek hazánk ellen. Ennek részeként a legképtelenebb vádak, lejárató információk és álhírek terjesztésétől sem riadtak vissza.

Volt itt minden: diktatúra, az Országgyűlés bezárása, újságírók bebörtönzése... Eközben a magyar kormány, élve a demokratikus felhatalmazásával, közösen a magyar emberekkel azon dolgozott, hogy minimalizáljuk a vírus okozta egészségügyi és gazdasági hatásokat – emlékeztet az igazságügyminiszter.

– A fent említett képtelen vádak módszeres terjesztése ugyan sok kárt okozott Magyarország nemzetközi hírnevének, de annyi haszna talán volt, hogy ismét mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy ki mire és kinek az érdekében használja fel a rendelkezésére álló lehetőségeket egy veszélyhelyzetben. Érdeklődéssel tekintünk az előttünk álló napok elé. Vajon legalább annyi lesz-e a vádak terjesztőiben, a diktatúrázókban, nácizókban, hogy ha már bocsánatot nem is kérnek, de legalább a valóságról beszámolnak – teszi fel a részben költői kérdést Varga Judit a poszt zárásaként.

KORONAVÍRUS: KERESZTTŰZBEN

Senki nem halt meg azért, mert nem jutott neki lélegeztetőgép

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.