Érdektelenségbe fulladt az SZFE melletti tüntetés

A menet az egyetem elfoglalt Vas utcai épületénél fog véget érni, beszédek nem lesznek.

Magyar Nemzet
2020. 09. 27. 19:10
null
20200927 budapest SZEF tuntetes folvonulas havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Délután öt órakor indult el a Hősök terétől a mára meghirdetett utcai vonulás, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájáért rendeztek. A „karnevál hangulatú” menet az egyetem elfoglalt Vas utcai épületénél ért véget. Beszédeket nem tartottak.

Az esemény Facebook-oldalán majdnem háromezren fejezték ki érdeklődésüket, az újbalos Mérce beszámolója alapján mintegy ezer fő jelent meg, de az SZFE HÖK közösségi oldalán elérhető élő közvetítés alapján inkább csak pár száz résztvevőről lehet beszámolni.

A héten jelentette be Upor László, a rektori teendőket ellátó, távozó rektorhelyettes, hogy a színművészetin is felütötte a fejét a koronavírus, eddig tíz diák tesztje lett pozitív, a szervezők (hivatalosan a mai tüntetést nem az egyetemfoglaló diákok szervezték) mégis úgy döntöttek, hogy megtartják az utcabált.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.