időjárás 17°C Csaba 2022. július 6.
logo

Janez Janša: Európának a magyar példát kellene követnie

Kerékgyártó György
2020.12.10. 09:02
Janez Janša: Európának a magyar példát kellene követnie

Janez Janša szlovén miniszterelnök egy interjúban arról beszélt, hogy Európa országainak a magyar példát kell követniük, különben pusztulás vár rájuk. Janša szerint az ellenzék náluk megtesz mindent azért, hogy az ország élhetetlennek, veszélyesnek és kiszolgáltatottnak tűnjön.

A kulturális marxizmus terjedésének veszélyeire hívja fel a figyelmet Janez Janša szlovén miniszterelnök a Mandinernek adott interjújában. – A XIX. századi Kommunista Kiáltvány kimondja, hogy egy új világ, illetve a kommunizmus megteremtéséhez a nemzetet, a családot, a magántulajdont, a magánoktatást és a vallást fel kell számolni. Paradox módon a rengeteg áldozat és szenvedés ellenére a kommunizmus nem az erőszakkal és a diktatúrával érte el ezt a célt. Ugyanezeket a célokat ma máshogy követik. A tömegtájékoztatás, az egyetemek, a kulturális ipar, a multinacionális intézmények, a tömeges migráció, az erőltetett multikulturalizmus, egyes politikai pártok tevékenysége révén. Ügyesen palástolják a dolgot, de bárki, aki ismeri a történelmet és a politikai koncepciókat, láthatja, hogy mindez milyen irányba halad.

Janša úgy véli, ezek ellen a család, a magántulajdon, a magánkezdeményezések és a vallások védelmével lehet fellépni, illetve azzal, hogy a nemzetek önmagukat becsülik, és tisztelettel fordulnak más nemzetek felé.

A szlovén miniszterelnök szerint a kulturális marxizmustól áthatott Európában Magyarország mutatja a helyes utat. – Minden objektív mutató és nemzetközi összehasonlítás szerint az Orbán Viktor vezette magyar kormány mind gazdaságilag, mind pedig a jelenlegi stratégiai kihívások, például a tömeges, illegális migráció kezelésében sikeres – fogalmaz. Hozzáteszi: – Magyarország számos sikeres reformlépést tett a stratégiai kihívások kezelésére, ezek egyike például a családpolitika. Ebben nemcsak Szlovéniának, hanem gyakorlatilag egész Európának előbb-utóbb követnie kell Magyarországot, különben halálra leszünk ítélve, vagy egyszerűen népek váltják egymást a migráció miatt, és a Nyugat-római Birodaloméhoz hasonló vég vár ránk.

EU-költségvetés

Magyarország elleni szankciókról ábrándoztak Soros emberei

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.