Kegyeletsértés, zsidózás, áramlopás – ezt csinálta idén a baloldal

A pandémia okozta nehézségek mellett minden bizonnyal sokakban maradnak meg rossz emlékként a 2020-as évből egyes baloldali politikusok megbotránkoztató kijelentései, amelyekkel tömegeket sértettek meg. Míg Niedermüller a keresztény, heteroszexuális embereket becsmérelte, addig Kádár Barnabás (Momentum) és Dobrev Klára (DK) a fizikai munkásokat alacsonyította le.

Hertelendy Gábor
2020. 12. 30. 15:13
null
Niedermüller Péter azt állítja, hogy nem tudott semmit a lopásról Fotó: MOHAI BALÁZS Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alighogy Niedermüller Péter megkezdte hivatali idejét a VII. kerület élén, egy gyalázatos kijelentésével több magyart sértett meg, mint bárki más előtte a hazai politikában.

A DK-s politikus ugyanis rémisztő képződményeknek nevezte a fehér, keresztény heteroszexuális férfiakat és nőket

az ATV műsorában. A kijelentést követően Zsigmond Barna Pál fideszes parlamenti képviselő „tömény fasizmusnak” titulálta a Gyurcsány-párti polgármester szavait, majd rá pár napra nagyobb tömeg tüntetett Niedermüller hivatala előtt, követelve annak lemondását. Petíció is indult ellene, amelyet több mint 22 ezren írtak már alá.

Niedermüller Péter (DK) a magyarok túlnyomó többségét megsértette a gyűlöletkeltő kijelentésével

A kerület vezetésének nemcsak az említett kijelentésről kellett számot adnia: Borka-Szász Tamás DK-s önkormányzati képviselőt áramlopás gyanúja miatt állította elő a rendőrség,

október közepén. Lapunk azt is kiderítette, hogy a programozó végzettségű politikus a szervezett bűnözők és a terroristák által is kedvelt bitcoinbányászat céljából építette ki a számítógép-hálózatát. A gyanúsított azonnal lemondott párttagságáról.

Karácsony kegyeletsértése

A május végi, Deák téri kettős gyilkosság erősen megrázta a közvéleményt: az áldozatok életkora mindössze 16 és 21 volt, ráadásul a késelés helyszíne a fővárosi közlekedés központjának számít. Ennek hatására a Mi Hazánk kegyeleti megemlékezést szervezett az Országos Roma Önkormányzat egyik székháza előtt, mire

Karácsony Gergely főpolgármester lenácizta az áldozatokra emlékező tömeget, részvétnyilvánítás helyett.

„Budapest nem tűri a rasszista uszítást, sem itt, sem máshol nincs helye ennek a szottyos gyűlöletnek. Semmilyen tragédia nem lehet ürügy a megfélemlítésre, az önbíráskodásra. Nem a békés véleménynyilvánítást kell büntetni a hatóságnak, hanem megakadályozni, hogy nácik dúlják fel a város rendjét” – írta Karácsony a Facebook-oldalán.

Szövetkezve a járvánnyal?

A baloldal ahelyett, hogy támogatta volna a járvány elleni védekezést, álhírek terjesztésével igyekezett meggátolni azt. Először Vágó István DK-s politikus március 11-én azt írta közösségi oldalára: „A magyar kormány két dolgon spórol egyszerre: kevesebb vírusteszt, kevesebb nyugdíjas.” A DK még ebben a hónapban lejárató videót készített, amelyben azt állították, nincsenek lélegeztetőgépek az országban. A legrosszabb emlékű pillanatok azonban a népjóléti bizottság szocialista elnökéhez köthetők.

Korózs Lajos egy álmentőssel készített videót, amelyben többek között azt állította: tíz hazaküldött betegből kilenc meghalt. Az MSZP-s képviselő emellett októberben hamis statisztikákra hivatkozva hergelte a szavazóit,

miszerint a magyarok nagy része koronavírusban halt meg, amit még a baloldali politikai elemző, Ceglédi Zoltán is elutasított.

Antiszemitázók zsidóznak

Rosszindulatú cinizmusként lepleződött le, hogy a baloldal a folyamatosan fasisztázta és nácizta a konzervatívokat, valamint hogy Orbán Viktort Sztálinhoz és Hitlerhez hasonlította. Ugyanis a XI. kerület DK-s polgármestere, László Imre a júniusi önkormányzati ülésen azt találta mondani: „Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin 1938-ban az év emberének választotta”, majd hozzátette, Hitler Németországért tett cselekedetei elvitathatatlanok. A nemrég még a Black Lives Matter-szoborról álmodozó

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere pedig december közepén tett zsidókat gyalázó kijelentéseket:

az önkormányzat egyik üres telkének eladásával kapcsolatban saját magából kikelve „rohadt, szemét, zsidó befektetőt” emlegetett. A polgármester korábban már elvesztette az MSZP-s és DK-s képviselők támogatását, kijelentése után pedig a momentumos és a jobbikos politikusokat tömörítő Új Pólus-frakció hátrált ki mögüle. A teljes baloldal ugyanakkor a szerencsi választáson is számot adott elvtelenségéről: a korábban „judapestező” és a zsidókat „tetűcsúszdásoknak” nevező jobbikos Bíró László polgármesterjelölt mellett kampányoltak, amit több baloldali értelmiségi mellett zsidó vezetők is elítéltek.

Társadalmi csoportok lenézése

Kádár Barnabás nevét nyáron ismerhette meg a közvélemény széles körben:

a Momentum egyik alapítója Facebook-oldalán úgy nyilatkozott: nemkívánatos a nyugdíjasok részvétele a választásokon, pártja politikai céljai érdekében pedig könnyen megvonná a választójogot a hatvan év felettiektől.

A politikus később a sofőröket sértegette közösségi oldalán, szerinte „nem lesz a taxisofőrből sem mesterséges intelligencia (AI) kutató, sem „korházi” (sic!) ápoló!, majd egy másik posztjában a buszvezetőket egy költői kérdéssel alacsonyította le: „Lehet minden buszsofőr programozó?” De nem ő az egyetlen, aki a fizikai munkásokról becsmérlően ejtett szót: az ellenzéki előválasztás első számú kormányfőjelöltje, Dobrev Klára az október 23-i ünnep előestéjén olcsónak és tanulatlannak nevezte a kétkezi munkásokat. Fekete-Győr András Momentum-elnök sem fogta vissza magát: Orbán Viktor miniszterelnökre célozva a közfoglalkoztatottakról úgy írt egyik – azóta törölt – posztjában, hogy szinte a teljes ország – a kórházak, az iskolák, az egyetemek, az iparkamarák, az ügyészségek, a bíróságok és a közmédia vezetői – „becsicskultak egy gyáva kicsi embernek”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.