„Emberek halnak meg Gyurcsányék oltásellenes nyilatkozatai miatt”

Menczer Tamás szerint a keleti oltóanyagokkal sikerült kiigazítani a Brüsszel által elrontott vakcinabeszerzést.

Munkatársunktól
2021. 03. 22. 14:11
MENCZER Tams
Budapest, 2020. december 7. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelõs államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. december 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brüsszeli vakcinabeszerzés kudarcot vallott, de Brüsszel még most sem az emberek védelmével, a vakcinabeszerzés felgyorsításával foglalkozik, hanem politikai játszmákkal és kitalált problémákkal – mondta napirend előtti felszólalásában Zsigmond Barna Pál, a IV. kerület fideszes országgyűlési képviselője, hozzátéve: a magyar kormány nem hagyatkozott teljes mértékben az uniós vakcinabeszerzésekre, amelyet igazol az oltási program sikere. Elmondta, a baloldal folytatja oltásellenes kampányát.

– Gyurcsány és a Gyurcsány-fiúk azt hangoztatják, hogy Orbán Viktor a felelős a járványért, miközben a baloldal akadályozta a védekezést.

Ha a baloldalon múlna, sokkal kevesebb vakcina lenne – jelentette ki a képviselő. Szerinte életveszélybe sodorja a baloldal azokat a veszélyeztetett vagy idős embereket, akik a lejáratókampányuk miatt nem fogadják el az oltást.

– Emberek halnak meg Gyurcsányék oltásellenes nyilatkozatai miatt

– mutatott rá.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatási államtitkára szerint Magyarország az átoltottság tekintetében a keleti vakcinák nélkül „a béka feneke alatt” lenne.

– Kínából ötmillió adag vakcinát rendeltünk, ebből 1,1 millió érkezett meg bőven a határidő lejárta előtt

– ismertette az államtitkár, majd megjegyezte: Oroszországból kétmillió vakcinát rendeltek, ebből 420 ezer érkezett meg, kedden 180 ezer és a jövő héten 250 ezer adag orosz vakcinát várnak. Az államtitkár szerint Brüsszel elrontotta a vakcinabeszerzést, ám úgy tesznek, mintha „ott sem lettek volna”.

– Brüsszel intézett mindent egy szűk körben

– fogalmazott Menczer Tamás, majd rámutatott arra, hogy a baloldal a brüsszeli érdekeket szolgálja a magyar helyett.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.