A sporteredményekért a szakszövetségek a felelősek

A miniszterelnök hangsúlyozta: a kormány minden sportág számára méltó, kulturált körülményeket akar biztosítani.

Bákonyi Ádám 
2021. 04. 26. 17:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Steinmetz Ádám (Jobbik) arról beszélt, hogy a TAO-pénzek felhasználása nem siker, hanem rémtörténet, mert semmiféle eredménye nem látszik. Szerinte a „nagy pénz, kis foci” jelensége irritálja az embereket, ezért azt kérdezte a miniszterelnöktől: akar-e változtatni a rendszeren.

Orbán Viktor válaszában egyértelművé tette, hogy sem a kormány, sem a miniszterek, sem a képviselők, sem a parlament, sem ő maga nem felelős egyetlen sportág eredményességét illetően; ebben a sportági szakszövetségek illetékesek. Hangsúlyozta: a kormány minden sportág számára méltó, kulturált körülményeket akar biztosítani, de az eredményekért akkor is a szakszövetségek a felelősek. A miniszterelnök emlékeztetett: korábban tárgyaltak arról, hogy a klubokkal vagy a szakszövetségekkel állapodjanak meg a pénzelosztásról, és az a döntés született, hogy az utóbbiakkal, ezért szerinte nem kell a rendszeren változtatni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.