Hamarabb nyithat az ország, ha a baloldal befejezi az oltásellenes kampányt

A kormány a járványügyi szakemberek és az operatív törzs javaslatai alapján hozza meg a döntéseket.

Magyar Nemzet
2021. 04. 27. 9:54
ORBÁN Balázs
Budapest, 2020. november 30. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napirend előtti felszólalásában Burány Sándor arra várt választ, hogy a kormány miért van beoltva zene ellen. – Mért haragszanak a zenészekre, miért fosztják meg a közönséget a zenétől? – kérdezte az MSZP képviselője, kifogásolva, hogy míg moziba, színházba, focimeccsre lehet menni, koncertre nem. – Egy teraszra ki lehet ülni, de ha ott valaki énekel, akkor az már veszélyes? A libabőr nem a betegség, hanem a katarzis tünete, ne fosszanak meg tőle bennünket – mondta Burány.

A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára válaszában hangsúlyozta: a védekezés célegyenesében vagyunk, 3,6 millió felett van a beoltottak száma, ami kétszerese az uniós átlagnak, az eredményességet a WHO is elismeri.

– Magyarország újraindításának feltétele az oltás. Ez egy komplex program, aminek módja a járványügyi szakemberek és az operatív törzs javaslatai alapján történik, így ön nem a kormánnyal, hanem velük vitatkozik – mondta Orbán Balázs,

megjegyezve: ebből semmi jó nem következik, hiszen a szakemberek hiába mondják, hogy az oltás az egyetlen útja a járvány legyőzésének, a baloldal mégis le akarja beszélni az embereket erről.

– Fejezzék be az oltásellenes kampányt és akkor annál hamarabb nyithat Magyarország – fogalmazott Orbán Balázs.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.