Rétvári Bence a baloldalnak: Szüntessék be az álhírek terjesztését

Az államtitkár arra emlékeztetett, hogy nemrég még általános nyitást követelt az MSZP-s Ujhelyi István a Momentummal versenyezve.

Magyar Nemzet
2021. 04. 26. 14:30
RTVRI Bence
Budapest, 2020. október 20. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. október 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Megértem azok jókedvét, akik kiültek a teraszokra hosszú idő után, mintha visszatért volna minden a régi kerékvágásba – kezdte napirend előtti felszólalását Tóth Bertalan (MSZP). A szocialisták társelnöke arról beszélt, hogy eközben kétszázan hunytak el egy nap alatt hazánkban, míg Ausztriában 15-en. – Ez lenne a siker? – hangoztatta, majd ismét az áldozatokról beszélt. – Önök embertelen kormányzást folytatnak tele rossz döntésekkel. Nem adtak százszázalékos táppénzt, amivel veszélyeztették a dolgozókat – állította a baloldali politikus, majd gyalázatosan kevésnek nevezte a bértámogatásokat. – A Fidesz-rezsim magánalapítványokon keresztül lopja ki a közvagyont. Egészségügyre, oktatásra és a szociális ellátásra fordított kiadások arányát pedig csökkentette – vélekedett Tóth Bertalan.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azonban emlékeztetett arra, hogy az MSZP-s Ujhelyi István a Momentummal versenyezve követelte az általános nyitást, miközben már a brit mutánsvírus fertőzött Magyarországon.

– Ön pedig azt mondta, a kínai vakcina nem megfelelően vizsgált hatóanyag, amellyel gyakorlatilag betiltotta volna az oltóanyagot

– mutatott rá a kereszténydemokrata politikus, kiemelve: a mai napig másfél millióval kevesebben lennének beoltva a kínai vakcina nélkül. Kiemelte: míg 2002-ben 37 ezer orvos szolgált hazánkban, a baloldali kormányzás alatt folyamatosan csökkent az orvosok száma. – A kormány ezt követően 41 ezerre növelte az orvosok számát – jelezte Rétvári Bence, majd megemlítette az orvosok többlépcsős béremelési programját is.

– Eközben önök kamuvideóval támadják az egészségügyi dolgozókat, és arról beszélnek, hogy tízből kilenc hazaküldött beteg meghalt. Azzal tehetnének a legtöbbet, ha az álhíreket és a hergeléseket beszüntetnék

– zárta felszólalását az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.