Szabó Tímea megfogadta a lelketlen kalkulációra vonatkozó javaslatot

A baloldal a járvány harmadik hullámának csúcsán nyitást követelt,  most, amikor csaknem négymillió a beoltottak száma, zárást akar.

Magyar Nemzet
2021. 04. 26. 14:03
SZABÓ Tímea; TORDAI Bence
Budapest, 2020. április 20. Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 20-án. Mögötte Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője (j). MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tímea napirend előtti felszólalásában újra azt hangoztatta, hogy a lakosságarányosan az egész világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a járványban. A Párbeszéd politikusa szerint ennek az az oka, hogy a kormány a védekezés helyett milliárdok ellopásával, az ellenzék elleni hergeléssel foglalkozik.

– Orbán Viktort olyannyira a lopás és a hazudozás foglalja le, hogy egyszer sem nyilvánított részvétet a kisvárosnyi elhunyt hozzátartozóinak. A kormány érzéketlen az emberek fájdalma iránt – jelentette ki Szabó Tímea,

aki egyúttal azzal is vádolta a kabinetet, hogy le akarja hallgatni az orvosokat, vakcinahatékonysági tanulmányokat hamisít és ideje korán döntött a nyitásról.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában rámutatott: működik annak a baloldali stratégának a javaslata, miszerint az ellenzéknek az elhunytak hozzátartozó felé kell kampányolniuk, a „lelketlen kalkuláció” alapján így csaknem kétszázezer embert is el lehet érni.

– Szabó Tímea megfogadta és kihasználja ezt a lelketlen, érzéketlen, szívtelen javaslatot, hiszen minden egyes felszólalása, akciója erre irányul – jelentette ki Dömötör Csaba.

Hangsúlyozta: az oltási program jól halad, amelynek köszönhetően Magyarországon 37 százalékos az átoltottság, míg ez az unióban 21 százalék.

Rámutatott arra is, hogy míg a baloldal a járvány harmadik hullámának csúcsán nyitást követelt, most, amikor csaknem négymillió a beoltottak száma, zárást akar.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: ha a baloldalnak és személyesen Szabó Tímeának valóban fontos lenne az emberi életek védelme, akkor nem támadták volna, és nem támadnák most is egyes vakcinákat. – A baloldali pártok a mai napig nem vonták vissza a keleti vakcinák betiltására vonatkozó parlamenti határozatukat, azaz maguknak az oltásellenességről papírjuk van, amin szerepel az ön neve is – fogalmazott az államtitkár,

aki arra kérte Szabó Tímeát, hogy ha maradt benne egy kevéske felelősség és együttérzés, akkor vonja vissza az aláírását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.