Rendkívül veszélyes az Európai Bizottság asztalán lévő terv

A Fidesz–KDNP támogatja a kormány álláspontját, hogy az EU-val szemben is megvédjék a rezsicsökkentést.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 22. 15:09
null
Forrás: Európai Bizottság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

–A Fidesz–KDNP rendkívül veszélyesnek tartja azt a tervet, amely most éppen az Európai Bizottság asztalán van. Hozzátette: Frans Timmermans zöldmegállapodásért felelős biztos hatástanulmány nélküli klímacsomagja tovább tetézné a bajt, mert további áremelkedést okozna, szétverné az európai középosztályt és szétzilálná az európai gazdaságot – jelentette ki Horváth László, a Fidesz szóvivője az EU-csúcson elfogadott zárónyilatkozatra vonatkozó kérdésre válaszolva pénteken.

A szóvivő leszögezte: meg kell védeni a rezsicsökkentést és annak eredményeit, ezért a Fidesz–KDNP támogatja a kormány álláspontját, miszerint ennek a tervnek megálljt kell parancsolni.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott a csütörtöki EU-csúcs eredményéről: továbbra is vannak olyanok, elsősorban a gazdag nyugatiak és a Timmermans-vezette bizottsági csapatok, amelyek megadóztatnák a lakásokat és a gépjárműveket, és felemelnék az áram és a gáz árát. A másik oldalon pedig vagyunk mi, elsősorban közép-európaiak, akik nem akarják feladni a rezsicsökkentés eredményeit. 

A következő, decemberi csúcson dőlhet majd el, hogy mi lesz a rezsicsökkentés jövője Magyarországon és Európában.

Borítókép forrása: Európai Bizottság

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.