időjárás 1°C Taksony 2022. november 29.
logo
Az unió energiapolitikai terve szétverheti az európai középosztályt és szétzilálhatja a gazdaságot

Rendkívül veszélyes az Európai Bizottság asztalán lévő terv

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2021.10.22. 15:09 2021.10.22. 16:41
Rendkívül veszélyes az Európai Bizottság asztalán lévő terv

–A Fidesz–KDNP rendkívül veszélyesnek tartja azt a tervet, amely most éppen az Európai Bizottság asztalán van. Hozzátette: Frans Timmermans zöldmegállapodásért felelős biztos hatástanulmány nélküli klímacsomagja tovább tetézné a bajt, mert további áremelkedést okozna, szétverné az európai középosztályt és szétzilálná az európai gazdaságot – jelentette ki Horváth László, a Fidesz szóvivője az EU-csúcson elfogadott zárónyilatkozatra vonatkozó kérdésre válaszolva pénteken.

A szóvivő leszögezte: meg kell védeni a rezsicsökkentést és annak eredményeit, ezért a Fidesz–KDNP támogatja a kormány álláspontját, miszerint ennek a tervnek megálljt kell parancsolni.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott a csütörtöki EU-csúcs eredményéről: továbbra is vannak olyanok, elsősorban a gazdag nyugatiak és a Timmermans-vezette bizottsági csapatok, amelyek megadóztatnák a lakásokat és a gépjárműveket, és felemelnék az áram és a gáz árát. A másik oldalon pedig vagyunk mi, elsősorban közép-európaiak, akik nem akarják feladni a rezsicsökkentés eredményeit. 

A következő, decemberi csúcson dőlhet majd el, hogy mi lesz a rezsicsökkentés jövője Magyarországon és Európában.

Borítókép forrása: Európai Bizottság

EU-csúcs

Orbán Viktor szerint hazánk energiaellátása biztosítva van

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.