Rétvári Bence: A balliberális politikusok éveken át szidták a sportfejlesztéseket

Közben több tucatnyi tornaterem épült és olyan fejlesztéseket lehetett elérni, amire korábban nem volt lehetőség.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 11:15
RTVRI Bence
Budapest, 2019. június 17. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 17-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában arról beszélt, hogy a nemrég lejátszott Ferencváros–Újpest labdarúgó mérkőzésen mindössze három magyar játékos szerepelt a két csapatban. A politikus szerint mindez azért említésre méltó, mert Magyarországon az NB 1-es klubok jelentős közpénzekből gazdálkodhatnak.

– Az elmúlt években megújult a sportinfrastruktúra, többen sportolnak, így több tehetséges játékosnak kellene játszania, ehhez képest a pályára lépő játékosok 50 százaléka külföldi – közölte Steinmetz, hozzátéve: a Puskás Akadémia is több külföldi játékost foglalkoztat.

A jobbikos politikus úgy véli, hogy a magyar emberek pénzét külföldi labdarúgókra költik, a magyar állam pedig egyes klubokat kiemel, míg más csapatokat nem támogat. A baloldali képviselő hangot adott azon véleményének is, hogy szeretnének a szakemberképzésre nagyobb hangsúlyt helyezni. 

– A fenntarthatatlan stadionok helyett a tornatermek építését fogjuk preferálni, és a sportvezetést elkülönítjük a pártpolitikától. Mi az átlátható, transzparens és teljesítmény alapú sporttámogatásokat fogjuk előnyben részesíteni – fogadkozott Steinmetz.

Rétvári Bence a válaszában kiemelte, hogy a sportban természetesnek számít, ha különböző származású sportolók más országokban játszanak. 

– Nem vethetjük meg sem azt a magyart, aki külföldön játszik, sem azt a külföldit, aki Magyarországon folytatja a karrierjét

– rögzítette az államtitkár.

A kormánypárti politikus felhívta a figyelmet arra, hogy Gyurcsány Ferenc korábban azt mondta: ha nem csökken a magyar sport eredményessége, az már siker. 

– Gyurcsány Ferenc miután miniszterelnök lett, bezárta a sportminisztériumot, mert az csak egy politikai ugródeszka volt a számára

– emlékeztetett Rétvári, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a balliberális politikusok éveken át szidták a sportfejlesztéseket, ám a sikerek alkalmával ők is az első sorban szurkoltak. 

– Növekedett az utánpótlásképzésben részt vevők és az igazolt sportolók száma is, továbbá több tucatnyi tornaterem épült, a TAO-támogatásból pedig olyan fejlesztéseket lehetett elérni, amire korábban nem volt lehetőség

– hangsúlyozta az államtitkár.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.