A baloldal még mindig politikai ügyet csinál a járványból

Orbán Balázs miniszterhelyettes közölte: Az oltottak száma közel hatmillió főre emelkedett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 15. 13:32
ORBÁN Balázs
Budapest, 2019. június 3. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. június 3-án. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új delta variáns ha nem is okoz sokkal súlyosabb lefolyású megbetegedést, jóval fertőzőbb a korábbiaknál – mondta napirend előtti felszólalásában Oláh Lajos (DK). A Gyurcsány-párti képviselő úgy vélekedett: egyértelmű, hogy a védőoltás fontos és hatásos, de korántsem elegendő a védekezés tekintetében.

– A kormány haladéktalanul tegye nyilvánossá önkormányzati bontásban, hányan haltak meg, hányan vannak karanténban, hányan és milyen oltást kaptak, milyen oltásokkal hányan kerültek kórházba és minden ezzel kapcsolatos kutatást. Emellett engedélyezzék a média részére, hogy a Covid-osztályokról, kórházakról valódi képet tudjanak mutatni a lakosságnak – hangoztatta.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára elképesztőnek nevezte, hogy 

a baloldal még mindig pártpolitikai ügyet próbál csinálni a koronavírus elleni védekezésből, és nem kezelik nemzeti kérdésként.

 – Az elmúlt másfél-két évben is így jártak el, amikor az oltásellenes kampány élére álltak, amikor a keleti vakcinák ellen lázítottak – jegyezte meg. Hangsúlyozta: a járvány ellen nem a bezárások és a korlátozások jelentenek alapvetően megoldást, hanem az oltás. Ismertette: Magyarországon a beoltottak száma most fogja elérni a hatmilliót, több mint 5,7 millióan a második, másfélmillióan már a harmadik vakcinát is megkapták, az oltottak visszabetegedési aránya pedig egy százalék alatti.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.