A haza, a nemzeti vagyon és a Városháza sem eladó

Dömötör Csaba: Sokak szerint Karácsony Gergelynek az sem tűnne fel neki, hogy ha a DK-sok elhordanák a széket az irodájából

Bákonyi Ádám
2021. 11. 15. 12:17
DMTR Csaba
Budapest, 2021. november 8. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára napirend elõtt felszólal az Országgyûlés plenáris ülésén 2021. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Cake Olivio napirend előtti felszólalásában úgy vélekedett: a Fidesz hétvégi kongresszusán kiderült, hogy a párt semmit nem ajánl az országnak, az emberek problémái helyett sokkal inkább az ellenzékkel foglalkozik. – Nincs kérdés, ellenvetés, csak követni kell a vezért. Az ellenzék ezzel szemben nyitott módon, előválasztáson választotta ki közös miniszterelnök-jelöltjét – hangoztatta a Párbeszéd képviselője.  Szerinte Orbán Viktor egyetlen kellemetlen kérdésre sem adott választ, azaz hogy mi lesz az egészségüggyel, az oktatással, a rászorulókkal, a jogállammal, a klímavédelemmel, ehelyett egymondatos szlogenekben jelölte meg, hogy kiket kell gyűlölni. – Nekünk viszont nem Brüsszel, Soros György, az LMBTQ, hanem a szegénység, a kiszolgáltatottság az ellenségünk. Jövő áprilisban egyszerű lesz a választás – mondta Kocsis Cake Olivio. 

Válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy fogalmazott: megérti, hogy Kocsist zavarja, amikor egy erős politikai közösséget lát, de nem a Fideszt kellene hibáztatnia azért, hogy a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely egy egyszázalékos pártot hozott össze, ráadásul még unja is, amit csinál. Dömötör Csaba ezután hosszan sorolta a kormány intézkedéseit, eredményeit: 

folyamatos gazdasági és foglalkoztatottsági növekedés, sokszínű családtámogatás, rezsicsökkentés, a devizahitelek kivezetése, duplájára nő az orvosok bére, miközben kivezették a hálapénzt. 

– Ha ön nem hallotta a kongresszuson, hogy a kormány és az ország milyen eredményeket tud felmutatni, akkor rossz műsort nézett – fogalmazott az államtitkár, aki szerint 

a Városháza körül kialakult balhé viszont minden másnál jobban megmutatja, mire lehet számítani, ha baloldali kormány alakulna.

Mint fogalmazott: Karácsony ígéretével szemben közpark nincsen, egyes üzleti körök viszont elkezdtek mocorogni, hogy megkaparintsák  a Városházához kapcsolódó ingatlanokat. A főpolgármester kezdetben nyeglén tagadott mindent, pár nap után viszont kiderült, hogy nem véletlenül zörgött a haraszt és most már nem tagadják, hogy voltak egyeztetések.

 – A közlekedés, a közbiztonság, a köztisztaság helyett azzal foglalkoznak, hogy talicskával hordják szét a vagyon pont úgy, mint 2010 előtt tették – jelentette ki Dömötör Csaba. 

Emlékeztetett: a baloldali kormányok alatt százkilencven állami céget adtak el bagóért jellemzően külföldieknek, így a mostani kormánynak politikai vért kellett izzadnia, hogy a stratégiai ágazatokban újra ötven százalék fölött legyen a magyar tulajdon aránya. 

– Nem tudjuk, hogy Karácsony Gergely mennyit jár be valójában dolgozni, és hogy a főváros vezetését mennyire unja. Így azt sem tudjuk, hogy volt-e tudomása a privatizációs tervekről. Sokak szerint az sem tűnne fel neki, hogy ha a DK-sok elhordanák a széket az irodájából. Bárhogy is legyen, ha önök valóban komolyan gondolják a közpénzek védelmét, akkor azonnal állítsák le a privatizációs manővereket. A haza nem eladó, a nemzeti vagyon nem eladó, és a Városháza sem

– zárta sorait Dömötör Csaba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.