Karácsony Gergely összevissza beszél

Figyelemre méltó, hogy Karácsonyék a teljes tagadástól kezdve a kulturális célú hasznosításon át jutottak el a bérbeadási szándékok beismeréséig, és a pénteki televíziós műsorban a főpolgármester már azt is elismerte, hogy egy újonnan létrehozott épületbe költöztetnék a Főpolgármesteri Hivatalt.

Mediaworks–Hírcentrum
2021. 11. 13. 11:45
KARÁCSONY Gergely; GY. NÉMETH Erzsébet
Budapest, 2020. mrcius 12. Karácsony Gergely fpolgrmester beszl, mellette Gy. Nmeth Erzsbet fpolgrmester-helyettes a koronavrussal kapcsolatos fvrosi intzkedsekrl tartott sajttjkoztatn a Fpolgrmesteri Hivatal udvarn 2020. mrcius 12-n. Karcsony Gergely bejelentette, hogy bezrnak a fvrosi fenntarts mozik, sznhzak, mzeumok s knyvtrak. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magának többszörösen ellentmondva, új magyarázattal állt elő Karácsony Gergely a Városháza-gate kapcsán. A főpolgármester az ATV Egyenes beszéd című, péntek esti műsorában arról beszélt, hogy Barts J. Balázsnak, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezérigazgatójának volt felhatalmazása arra, hogy egyebek mellett a Városháza bérléséről tárgyaljon különböző befektetőkkel. – Adott esetben a bérlés belefér. A bérlés belefér, viszont hogy eladjuk, az nem – hangoztatta Karácsony, hozzátéve: az Anonymus által közzétett hangfelvételen Barts részben azzal a célból beszélgethetett a befektetőkkel, hogy a bérleti konstrukciót tesztelje rajtuk, ami szerinte egyébként nem volt népszerű.

Figyelemre méltó, hogy Karácsonyék a teljes tagadástól kezdve a kulturális célú hasznosításon át jutottak el a bérbeadási szándékok beismeréséig, és a pénteki televíziós műsorban a főpolgármester már azt is elismerte, hogy egy újonnan létrehozott épületbe költöztetnék a Főpolgármesteri Hivatalt. 

A kiszivárgott hangfelvételt a főpolgármester nevezte már a kormányzat által megkomponált, „kamutárgyalásnak”, amivel a főváros vezetése szintén saját magával került ellentmondásba, hiszen Karácsony azt is állította, hogy a vagyonkezelő vezetője jelentésében az szerepel, hogy a tárgyalásokat még Tarlós István városvezetése idején kezdeményezték a hangfelvételeken megemlített üzletemberek.

 

Szintén különös körülmény, hogy míg a városvezetés mindössze egy fegyelmit osztott ki Barts J. Balázsnak, mivel Karácsonyék eddigi kommunikációja szerint Barts. J. Balázs felhatalmazás nélkül, a főváros vezetése háta mögött – őket félrevezetve – tárgyalt a fővárosi önkormányzat legértékesebb ingatlanának eladásáról. A műsorvezető kérdésére Karácsony Gergely azt felelte, hogy továbbra is megvan a bizalom Barts iránt az elmúlt hét évben végzett munkája alapján.

 

Mint megírtuk, az Anonymus által nyilvánosságra hozott hangfelvételen Barts Gansperger Gyula egykori Wallis-vezérrel és egy másik baloldali kötődésű üzletemberrel, Berki Zsolttal beszélgetett a műemlékvédelem alatt álló épületegyüttes eladásáról. A vagyonkezelő vezetője azt állította, hogy a fővárosi kabinetnek kifejezetten tetszett a Városháza nagy részének értékesítését is magában foglaló elképzelés.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.