A magyar kormány elhivatottan folytatja az idősek megbecsülését célzó politikáját

Ahogy arról lapunk már korábban beszámolt róla, Novák Katalin jó hírrel szolgált a nyugdíjasok számára: a megszokottnál korábban, már december 2-án folyósítják a nyugdíjakat a bankszámlákra, a postai kézbesítés pedig csütörtökön kezdődik meg.

Forrás: hirado.hu2021. 12. 02. 8:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány rendkívül intenzíven támogatja az időseket, hiszen novemberben a kiegészítő nyugdíjemelés mellett rekordmértékű, 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot is kaptak. Emellett a kormány visszaadja a szocialisták által elvett 13. havi nyugdíjat is, amit februárban kapnak meg az idősek – írja a Híradó.hu.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban ennek kapcsán úgy fogalmazott:

Majdnem minden sebet kitisztítottunk és bekötöztünk, amit a gyurcsányi kormányzás ejtett Magyarország testén. Az utolsó volt a 13. havi nyugdíjnak a kérdése.

A kormányfő azt is elmondta, hogy hazánk kedvező gazdasági teljesítményének köszönhetően a korábban tervezett, fokozatos visszavezetés tervét módosítani lehetett, és egyszerre, február közepén vissza lehet adni a teljes 13. havi nyugdíjat.

Immár negyedszer fizet nyugdíjprémiumot a kormány 2017 óta. Az idei novemberi nyugdíjjal a törvény bevezetése óta a legmagasabb, a maximális nyugdíjprémiumot fizeti ki az állam minden nyugdíjasnak. A prémium kifizetését a magas gazdasági növekedés teszi lehetővé.

Novák Katalin október elején jelentette be, hogy 2,5 millió nyugdíjas vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő is a maximális, 80 ezer forintos összeget fogja megkapni. Emellett megérkezett az 1,2 százalékos nyugdíjemelés is, ami újabb pluszt jelent az idősek számára.

Idén júniusban már 0,6 százalékkal, most novemberben pedig 1,2 százalékkal emelte meg a nyugdíjakat az inflációs hatás miatt a kormány – olvasható a Híradó.hu-n.

A kiegészítő emelést visszamenőleg is megkapták az érintettek. Az a nyugdíjas, aki egy középértékű, 130 ezer forintos ellátásban részesül, az 1,2 százalékos kiegészítő emelésnek és a prémiumnak köszönhetően csaknem 100 ezer forinttal többet kapott novemberben, mint októberben.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.