Csaknem egymillió megerősítő oltást adtak be az oltási akcióban

A két és fél hét alatt 142 ezer eddig oltatlan magyar ember is úgy döntött, hogy felveszi a vakcinát.

Magyar Nemzet
Forrás: koronavirus.gov.hu2021. 12. 08. 9:13
null
Forrás: koronavirus.gov.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A beoltottak száma 6 166 840 fő, közülük 5 874 429 fő már a második oltását is megkapta, 2 824 464 fő pedig már a harmadik oltást is felvettek – számolt be róla ma reggel a Koronavírus.gov.hu. 

– Az elmúlt huszonnégy órában 6849 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 168 728 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A tegnapi napon elhunyt 213 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 36 048 főre emelkedett – írták a központi tájékoztató portálon. Arra is felhívták a figyelmet, hogy a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 948 385 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 184 295 fő. 

Jelenleg 7206 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 607-en vannak lélegeztetőgépen – derült ki a tájékoztatásból.

– Az oltási akcióban már összesen 1,212 millióan vettek fel oltást, 

közülük 990 ezren már a megerősítő harmadik oltást, és 142 ezer eddig oltatlan ember is úgy döntött, hogy felveszi az első oltását. 

A sikerre való tekintettel a kormány újabb egy héttel meghosszabbította az oltási akciót, így december 12. vasárnapig továbbra is akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között – közölték. 

A tájékoztatás szerint mindenkinek javasolt a megerősítő harmadik oltás felvétele, aki négy hónapnál régebben kapta meg előző oltását. A megerősítő oltással a védettség újra nyolcvan-kilencven százalékra emelhető.

Mint írták, a kórházak december 12-ig vasárnapig  megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket, akár az első, akár az elmaradt második vagy a megerősítő harmadik oltásra. – Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben fogják beoltani. Aki előzetesen regisztrált, és foglalt az interneten időpontot, az elkerülheti a várakozást – tették hozzá. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.