Kovács Zoltán: Nem engedjük, hogy a baloldal Magyarországot belesodorja ebbe a háborúba!

Az államtitkár Márki-Zay Péter vádjára reagált, aki szerint hazánk fegyvereket küldött Ukrajnába.

Magyar Nemzet
2022. 02. 28. 17:02
null
20211018 Eger fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap Sajtótájékoztató a Polgárok Házában. képen: Kovács Zoltán, Nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Fotó: Huszár Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter megint hazudott – reagált Kovács Zoltán Márki-Zay Péter legújabb Facebook-bejegyzésére. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közösségi oldalán úgy fogalmazott, 

fake news, hogy magyar katonai repülő szállítana fegyvereket Ukrajnába.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: magyar személyzettel, magyar területről, magyar területen keresztül, magyar repülőgép nem szállított fegyvereket Ukrajnába.

Az államtitkár kifejtette, egy, a NATO keretei közötti többnemzeti együttműködésű nehéz légiszállító képesség keretében három magyar felségjelű gép lát el ezzel kapcsolatos feladatokat. 

Az együttműködés célja, hogy nemzetközi legénységgel katonai stratégiai légi szállítási képességet biztosítson a programban részt vevő országoknak. Mindegyik részt vevő nemzet a programhoz való hozzájárulásként repülési órákat vásárol, amelyek alatt a saját céljaikra használhatják a repülőgépeket. A kérdésben foglalt szállítási feladatot tehát nem Magyarország és nem a Magyar Honvédség igényelte, arra ráhatása nincs

– írta.

„Felszólítjuk a baloldalt, hogy fejezze be a felelőtlen és átgondolatlan nyilatkozatokat! Nem engedjük, hogy a baloldal Magyarországot belesodorja ebbe a háborúba!” – nyomatékosította Kovács Zoltán. 

Mint ismert, a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter közösségi oldalán azt írta, magyar katonai repülő Ukrajnába szánt fegyvereket szállít. „Orbán Viktor megint hazudott. A Pápán állomásozó NATO Nehéz Légiszállító Ezred egyik magyar felségjelzésű C–17 repülőgépe 50 darab német Panzerfaust-3 páncéltörőt 200 rakétával, 400 darab Stinger légvédelmi rakétát szállít Hollandiából Ukrajnának. 100 darab mesterlövész puska is van a gépen 30 ezer tölténnyel, illetve két aknakereső tengeri búvárhajó” – sorolta Márki-Zay.

A baloldal miniszterelnök-jelöltjének állítása szerint Orbán Viktor letagadja a magyar katonai részvételt, miközben áldozatot és kockázatvállalást kér a magyar katonáktól – fogalmazott, majd burkoltan hazaárulónak nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt és a magyar kormányt.

Borítókép: Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Fotó: Huszár Márk, HM/Heves Megyei Hírlap

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.