időjárás 28°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo
A miniszterelnök vésztanácskozáson vesz részt Brüsszelben

Orbán Viktor: Számunkra a magyar emberek biztonsága a legfontosabb + videó

Kreft-Horváth Márk
Forrás: Facebook
2022.02.24. 13:42 2022.02.24. 14:29
Orbán Viktor: Számunkra a magyar emberek biztonsága a legfontosabb + videó

Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia, mert számunkra legfontosabb a magyar emberek biztonsága, ezért szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába, humanitárius segítséget természetesen nyújtunk majd

– jelentette ki ma délután közzétett videójában Orbán Viktor. A miniszterelnök közölte, hogy mivel Oroszország ma reggel megtámadta Ukrajnát katonai erővel, ezért a nemzetbiztonsági operatív törzs ülést tartott.

Orbán Viktor tisztázta azt is, hogy 

a magyar kormány európai uniós és NATO-szövetségeseivel együtt elítéli Oroszország katonai fellépését. 

– Vésztanácskozást fogunk tartani ma Brüsszelben. Úgy látom, hogy az európai egység fenntartható lesz és közös lépésekre szánhatjuk el magunkat – fogalmazott videójában a kormányfő.

Orbán Viktor jelezte, hogy a katonák Ukrajnába telepítéséhez hasonlóan

a baloldalnak azon javaslatait sem fogadják el, amelyek veszélyeztetik Magyarország energia- és gázellátását, s veszélybe sodornák a családok rezsicsökkentését.

– Katonai és kijelölt rendőri egységeink megkezdték a munkát az ukrán–magyar határ térségében – szögezte le a miniszterelnök.

A kormányfő szerint arra kell számítanunk, hogy a mai katonai támadást követően a Magyarországra érkező, feltehetően menekültstátusért folyamodó ukrán állampolgárok száma megnő. – Az ő ellátásukra fölkészültünk, képesek leszünk gyorsan és hatékonyan szembenézni ezzel a kihívással – jelezte. 

A miniszterelnök ígérte, hogy 

még késő este Brüsszelből is tájékoztatja az ország közvéleményét a további fejleményekről.

Háború Ukrajnában

Robbanás történt egy krími katonai repülőtéren + videó

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.